Hellas D1 vs. Pauwervoll D2

Afgelopen zaterdag 17 maart stond de thuiswedstrijd tegen Pauwervoll DS 2 op het programma. Een team wat op plek 11 in de ranglijst staat en er dus een grote kans was om 4-0 te winnen. Aangezien Pauwervoll DS 2 laatst 3-1 had gewonnen van ons concurrent Zeewolde DS 1 moesten we toch scherp aan de wedstrijd beginnen.  Belangrijk om ons eigen spel te spelen om zo de punten te pakken.

De eerste set verliep soepel. De pass kwam aan, Rénalda gaf de setupjes en de aanvallers maakten het af. Al hoewel het begin van de eerste nog gelijk op ging, had Miranda een mooie service serie wat voor een grote voorsprong zorgde. Aan ons de taak om de set verder af te maken met een eindstand van 25-13.

De tweede set zorgde voor wat meer spanning. Wij kwamen in deze set moeilijker tot scoren en de dames aan de overkant hadden ons gat in het midden ontdekt. Hier hebben ze in deze set veel gebruik van gemaakt. Ook al zagen we regelmatig dat er geprikt werd of dat er een bal onderhands over het net werd gespeeld, toch hadden we moeite met deze ballen. Hierdoor liep de set gelijk op en werd het nog even spannend aan het eind. We moesten de set nu wel gaan afmaken. Focus dus! Koppen bij elkaar, even rustig te veters strikken en afspreken wie de volgende bal gaat scoren. Ook deze set haalden we binnen met een eindstand van 25-21.

De derde en de vierde set waren eigenlijk een kopie van de andere twee sets. Een opdracht van Gert kwam er in de vierde set om ons scherp te houden. Hij wilde maar liefst 2 keer een omloop bal zien. Dit doel is niet helemaal gehaald, maar we deden ons best. Annemiek kreeg het voor elkaar om gedurende de vier sets, zowel in de aanval als in de service, te scoren door de netrand nog even te raken. Lynn zocht in haar aanval mooi de hoeken op en Maaike S. moest haar frustratie even kwijt om een bal (bijna) binnen de 3 meter te scoren. De derde set wonnen we met een eindstand van 26-16 en de vierde set met 25-21.

Weer een mooie 4-0 winst dus! Op naar de kantine voor een lekker stukje taart van de jarige Miranda! Nu vooruit kijken naar a.s. vrijdagavond 23 maart om 19.30 uur in Zeewolde. Het belooft een spannende pot te worden waarbij we jullie support goed kunnen gebruiken. Zien we jullie daar? Tot dan!