Hellas Dames 1 – Zeewolde Dames 1

Laatste wedstrijd van de eerste helft van het seizoen, we hebben er zin in en zijn erg gebrand om punten te gaan pakken tegen Zeewolde! De prognose vanuit de Nevobo is 3-2voor Zeewolde…wat ons betreft gaan we dat wat anders doen. De drie teams die terug gekomen zijn uit de promotieklasse staan ook inderdaad nu op de eerste drie plekken. Wij staan (gedeeld) nummer 4 dus lang niet gek!

Ivolleybalvereniging-hellas-nunspeet-dames1-chickiesn de kleedkamer hangt er al een gezellig, maar iets wat gespannen sfeertje. Renalda tovert plotseling een zak met partymix chocolade vanuit haar kerstpakket naar voren, gauw nog wat suikertjes naar binnen voor extra energie. Bedankt GPS (en Renal natuurlijk).

We hebben de laatste weken gewerkt om elkaar al tijdens de warming-beter op scherp te krijgen en dit heeft een zeer positief effect. Daag elkaar optimaal uit en wees niet bang om te gaan hijgen klinkt er regelmatig! Het inspelen bij het net verliep niet spectaculair en kunnen we beter, maar we beginnen uiteindelijk uiterst gebrand en natuurlijk hijgend aan de eerste set. 😉

Begin eerste set is het hard tegen hard, fel en agressief op een sportieve manier. Willy de scheidsrechter moet meerder malen hard optreden om de wedstrijd in goede banen te leiden, wat uitstekend lukt. Over de hele wedstrijd gaat het continue gelijk op we blijken aan elkaar gewaagd. Eerste set met 24-26 nipt verloren.

De tweede set 25-23 nipt gewonnen! We kunnen niet achterover hangen, de uitspraken van onze8 geduldige coach klinken continue door …..UITDEKKEN!!! ACTIE NA ACTIE!!! WEES JE BEWUST VAN JE CONTINUE ROL IN HET SPEL!!! Zwaar tot en met, maar optimale voldoening in deze set.

De derde set weten we aardig door te trekken en winnen we overtuigend met 25-20. We zitten in een goede flow. Service is sterk en volgens opdracht wat goed werkt en waar de tegenpartij dus moeite mee heeft. De aanval in de rechtdoor en de lange diagonaal loopt als een trein. We hebben deze set duidelijk de leiding en winnen deze ook terecht.

De vierde set, wat eigenlijk de laatste hoort/moet zijn na zo’n sterke derde set, verliezen we toch met 21-25. We beginnen in de flow waar we de derde set mee geëindigd zijn en komen op een redelijke voorsprong. Bij een ieder van ons begint het besef dat we toch wel redelijk kapot zijn door de machtig lange rally’s. Zeewolde begint slimmer te spelen en gaat meer prikken wat bij ons zwaar valt om iedere keer weer aan te zetten. Ook de Bounty’s, Twixjes en Marsjes helpen niet meer.

We wilden allemaal klaar zijn met deze erg leuke, inspannende wedstrijd, maar helaas konden we het niet voorkomen dat het publiek nog een taai stukje volleybal te zien kreeg.

De vijfde set gaat zoals de gehele wedstrijd weer gelijk op we komen nog 8-7 voor te staan. Het kan nog alle kanten op! (Voel je de spanning??) Lynn haar oerkreten en opmerking: LAAT DE TOUWTJES NIET VIEREN mogen helaas niet meer baten. Zeewolde is de sterkere partij in deze set. 10-15

stand dames 1Al met al een topwedstrijd waar we allemaal voor volleyballen,(het was nog leuker geweest als we 4 de set gewoon gepakt hadden) dank je wel Zeewolde!

We staan nu gedeelde 4 de plaats met SURF en onze concurrent Nijkerk laat wisselende en verrassende uitslagen zien dus de hele competitie ligt nog open in de tweede helft van het seizoen!
Fijne kerstdagen allemaal en tot op het olieballentoernooi lieve volleybalvrienden!

Groeten Dames 1