Hellas H1 – OMS H1

Zaterdag 10 februari stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor de lange mannen van Hellas. Er werd namelijk gespeeld tegen OMS, de nummer 3 van de competitie. ’s Ochtends was er een geslaagd mini-toernooi in de sporthal, waardoor het programma wat was uitgesteld en wij pas om half 7 de wei in hoefden. Ondanks dat onze dames 1 voor de verandering een keer vlot won, begonnen we toch iets later aan de wedstrijd.

We missen deze wedstrijd Lars en Sannie. Lars is dit weekend gelegerd in Oost-Berlijn en Sannie heeft last van een onwillige knie. En dus kwam een van de grootste angsten van de lange mannen uit, onze middenmannen moesten gaan verdedigen. We gaan beginnen met de volgende 6 mannen; Willy is onze spelverdeler, Könis is dia, Rikus en Tinus zijn passer/lopers en de gebroeders Beelen startten op het midden.

Voor de wedstrijd begint mogen onze mini’s van de week nog even meedoen, bedankt voor de support jongens! Dan begint de echte wedstrijd. We beginnen wat stroef en het lijkt erop dat we een zware pot gaan krijgen. Na een paar punten begint het dan te lopen en de rest van de set valt er bij ons geen bal meer onnodig op de grond. Er wordt voor elke bal gevochten en onze aanvallers slaan en blokken er lustig op los. Eigenlijk lukt zo’n beetje alles bij ons en we winnen de set dan ook met 25-16.

In set 2 gaan we lekker door met waar we mee bezig waren. Iedereen blijft lekker scoren en af en toe wordt er een fijn blokje meegepakt. We lopen al snel een aantal punten uit en ondanks dat OMS op het einde van de set wat dichterbij komt, pakken we toch vrij makkelijk de set met 25-21. In set 3 komen we passend iets meer onder druk te staan, wat niet zo gek is zonder libero. We spelen natuurlijk ook tegen een goede tegenstander en zij leggen ons het vuur aan de schenen. De set gaat heel erg gelijk op maar op het einde weet OMS dan toch het verschil te maken, 22-25 voor OMS.

Over set 4 kunnen we vrij kort zijn. We komen passend nog meer onder druk te staan en aanvallend komen we er ook even niet meer doorheen, coach Pinkeltje wilt het nooit meer over deze set hebben, dus doen we dat ook maar niet. Het werd uiteindelijk 13-25, dat zegt genoeg.

Na set 4 peppen we onszelf op om set 5 weer met frisse moed te beginnen. Het begin is niet erg bemoedigend, we komen 3-0 achter. Könis komt er dan terug in voor Daantje, die er op het einde van set 3 was ingekomen. We zetten met z’n allen onze schouders eronder en door een flink aantal mooie punten van Rikus komen we op voorsprong. Op het einde van de set staat Rikus echter achterin maar door pure vechtlust wordt de set er wel uitgesleept, 15-12. Deze overwinning is een echte teamprestatie en voelt daardoor des te beter. Ook het publiek stond weer vierkant achter ons, waarvoor dank!

Na de wedstrijd stond er dan ook nog eens een mooi feestje op het programma, namelijk Carnaval. Het duurde niet lang voordat de carnavalkneiters uit de boxen knalden en er uit volle borst werd meegezongen met Snollebollekes, Jannes en al die andere topartiesten. Al met al weer een heerlijke zaterdag. Volgende week mogen we weer en dan weer een thuiswedstrijd. Hopelijk zien we jullie dan allemaal weer!