Hellas H1 uit naar Avior met Ted, zonder Pinkeltje en Rikus

Zaterdag 10 maart stond er een uitwedstrijd op het programma tegen Avior heren 3. Bonus moest zijn harem coachen, Rikus had last van de griep, Sannie is nog herstellende van zijn knieblessure en coach pinkeltje stond met zijn slippertjes op de tennisbaan, dus voor gelegenheidscoach Sannie weinig wisselmogelijkheden vandaag. Onder het genot van een aantal lekkere deuntjes van DJ Pleun kwamen we aan in Schalkaar.

We begonnen met de gebroeders Beelen op de midden, Tinus en Pleun op de passer-loper, Konis op de dia, Willy als ballenwipper en Daantje in het trappelhok. Bij afwezigheid van onze libero(‘s) mochten de gebroeders Beelen helpen in de verdediging. We starten slecht in de eerste set. Wij maakten veel fouten in de pass en als we kansen kregen maakten we ze niet af. Aan het einde van de set begint het wat beter te draaien bij ons, maar we zijn de inhaalrace te laat gestart. We verliezen de eerste set met 21-25.

De tweede set gaan we door waar we in de eerste set mee geëindigd zijn, omdat we de pass weer onder controle hebben komen er aanvallend ook meer aan te pas. We blijven hard werken en ballen van de grond halen en spelen de set keurig uit.  Wij winnen de tweede set met 25-16.

De sfeer zit er na de tweede set weer goed in en proberen zo door te gaan. Niets is minder waar, serverend komen we niet onder druk van Avior uit en de kansen die we krijgen, maken we niet af. Bij 9-0 achter komt Daantje in het veld voor Pleun. In eerste instantie heeft dit nog niet het gewenste resultaat. Net als in de eerste set beginnen weer te laat met volleyballen. We verliezen de derde set met 20-25.

De vierde set is weer een kopie van de tweede set, wij hebben ons spel op orde en maken weinig fouten, terwijl aan de andere kant van het net de foutenlast weer toeneemt. We maken een aantal mooie punten en spelen de set verder rustig uit. We winnen de vierde set met 25-17.

Dan de beslissende vijfde set. De opstelling blijft ongewijzigd en gaan nu wel door waar we in de vierde set mee zijn geëindigd. Serverend hebben we Avior onder druk en de blokkering pakt een aantal mooie blokjes mee. Wij wisselen met een 8-2 voorsprong van kant. Wij blijven keurig de site out maken en spelen de set keurig uit. We winnen de 5e set met 15-9 en de dus de wedstrijd met  3-2. Het was een wisselvallige wedstrijd, maar gelukkig konden we 3 punten mee terugnemen naar Nunspeet.

Met gang de kantine in om de overwinning te vieren, de teamschalen hapjes en pitchers bier vlogen weer over de tafel. Daarna snel douchen en het feestje verder vieren in Ted. Nog even een vette hap naar binnen werken om de hongerige buikjes te vullen en we sluiten de dag weer mooi af.

We willen de meegereisde supporters weer bedanken voor hun support. We hopen een ieder volgende week zaterdag 17 maart weer te verwelkomen in de Feitenhof. Om 17.00 uur treden we dan aan tegen Pauwervoll heren 1. Graag tot dan!