Hellas H1-Volta H1

Zaterdag 17 februari kregen de lange mannen van Hellas bezoek van de mannen uit de polder, oftewel Volta H1 uit Lelystad. Coach Pinkeltje was met betaald verlof, Sannie nog steeds geblesseerd, Bonus ging snel na het coachen zijn bed weer in en Daantje was net weer uit zijn bed na een griepje, dus we waren op topsterkte voor onze 16e wedstrijd alweer van dit seizoen!

Nadat Bonus de pot nog wat extra had gespekt door de shirtjes en broekjes thuis te laten liggen kon de warming-up toch nog mooi op tijd gestart worden en terwijl de scheidsrechters de formaliteiten afhandelden begon de warming-up onder het genot van wat vrolijke noten van DJ-Pleun. Het inslaan werd overtuigend gewonnen en al gauw mocht stand-in-coach Sannie de verrassende opstelling bekend maken: Tinus in het blauw, de gebroeders Niebeek in de pass, de gebroeders Beelen op midden, Könis op de dia en Willy mocht het geweld aan het net verdelen.

De eerste set was niet groots, maar met verzorgd spel aan de kant van Hellas werd eenvoudig gewonnen, het werd 25-18. De tweede set ging ongewijzigd door en werd nog eenvoudiger gewonnen 25-14, het was vooral te danken aan een gebrek aan inspiratie bij de bezoekers die niet veel tegen de blokkering op de buitenkant en fijne aanvallen van de thuisploeg wist in te brengen.

De 3e set zette coach Sannie de boel op scherp door (onaangekondigd) de opstelling te veranderen, hetgeen hem de nodige euro’s kostte maar waarna Hellas overtuigend over de bezoekers heen walste. Helaas ging het iets te gemakkelijk waardoor uiteindelijk de scherpte er af ging. Een pass-foutje hier, score van de tegenstander daar en belangrijkste we scoorden zelf niet meer. De eerste time-out van Sannie moest er aan te pas komen om het tij te keren en dat lukte. De set werd in het voordeel van Hellas afgesloten, het werd 25-17.

Dan voor de laatste set, alle punten tellen, dus ook deze moest in Nunspeet blijven. De mannen van Hellas hadden moeite om het spel van de 1e en 2e set te hervinden, echter leken de bezoekers zelfs niet voornemens om ook maar 1 punt te willen bevechten, hellas won 25-19! Met 5 punten in de tas op naar de kantine voor een hapje, drankje en wat vrolijke noten!

Graag willen wij alle supporters bedanken die ons hebben gesteund deze wedstrijd! We hebben de komende 2 weken geen wedstrijden, hierna spelen we op zaterdag 10 maart om 13:30 in Schalkhaar tegen het taaie Avior H3, we hopen jullie dan ook weer te zien!