Hellas H1 vs. Blauw-wit H2

Zaterdag 7 december mochten de lange mannen het veld weer betreden om het op te nemen tegen het tweede team van blauw wit. Een team wat vooral uit jaren ervaring bestaat en het daarmee erg goed doen op de ranglijst. De Oldebroekers staan 3e en de lange mannen uit Nunspeet 4e op de ranglijst. Bij winst nemen de Nunspeters de 3e plek over en het beloofd dus een erge spannende wedstrijd te gaan worden. De lange mannen hebben ondertussen een killstreak van 7 wedstrijden, kunnen ze vandaag goede zaken doen en deze reeks voortzetten?

Doordat de dames weer erg hun best deden vandaag mogen we een half uurtje later het veld op. Dus was er ruim tijd voor een extra bakje koffie. Na de nodige koffie, AA drinks en diverse pijnstillers waren de mannen er klaar voor, een goede warming up en knallen maar. Na het succes van afgelopen wedstrijden besloot coach en speler Rikus de basisopstelling niet te veranderen (veel keus had hij ook niet). Tijd om te beginnen. We beginnen redelijk aan de wedstrijd, het gaat erg gelijk op en zoals gedacht werd het een spannende wedstrijd. Eerste set benutten we niet optimaal onze kansen en lieten het lopen is het laatste gedeelte van de set, waardoor deze met 20-25 werd verloren en de mannen op achterstand kwamen.

Even balen, maar we stonden best een prima pot te spelen. Tweede set gingen de zaken een stuk beter. Er werden veel ballen van de grond gehaald en scorend doen we goed ons werk. We hadden de strakke service van de tegenstander onder controle en hadden eigenlijk deze set in onze eigen handen, wat beloond werd met 25-18 winst.

In set 3 moeten er de druk van set 2 erop houden en daarmee de wedstrijd uiteindelijk winnen. We beginnen scherp de derde set en komen op een comfortabele voorsprong met 4 a 5 punten verschil. Tinus leek het nog wel een leuk idee om de vinger van de tegenstander te slopen en zo volleybalden we lekker door. Toch kwam de slordigheid er in en laten we Oldebroek weer terugkomen, te ver terugkomen. We zijn even de draad kwijt en verliezen de set weer met 20-25.

2-1 achter wat eigenlijk niet gehoeven had. Tja had… vooruitkijkend naar de wedstrijd zat er maar 1 ding op, 3-2 de wedstrijd winnen. Set vier gaat van start en nu moet het gebeuren. We beginnen weer prima en de set gaat erg gelijk op, en boven de 20 was het wachten welke ploeg het extraatje gaf op deze set te pakken. Bij Oldebroek slopen er wat fouten in en wij deden de dingen goed die we moesten doen, wat beloond werd met setwinst! 25-23 was de stand.

Set 5 is alles of niks, we waren gebrand om deze wedstrijd te winnen. We beginnen met wat service fouten maar toch liepen we hierna goed uit op de tegenstander. Blauw wit kwam nog wat terug maar het was duidelijk wie er de winst ging pakken. 3-2 winst op onze directe concurrent en de mannen nemen de 3e plek over! Weer een goede reden om een paar extra flacons in de kantine te nuttigen.

De volgende en laatste wedstrijd van 2019 is op donderdagavond 19 december in de Feitenhof, de lange mannen kunnen de streak doorzetten naar 9 gewonnen wedstrijden en dan spelen we tegen het eerste van blauw wit. De laatste kans dit jaar om deze toppers in actie te zien dus we zien u graag!