Hellas Heren 1 – VVH Heren 4

Hellas Heren 1 – VVH Heren 4

19 december 18:00 stond de wedstrijd tegen de mannen van VVH gepland, gezien het verloop van de competitie tot nu toe kon dit wel eens de enige partij in de eerste helft van het seizoen zijn waarop er een eventuele kans bestaat dat het mogelijk is dat de Lange Mannen uit Nunspeet een keer getest zouden worden.

Vooraf hadden we al afgesproken dat de heren vanHanddoek Harderwijk geen handdoeken mee hoefden te nemen, wij zouden ze wel even afdrogen.

Maar dan de prognose van de Nevobo, en iedereen weet dat deze prognose in bijna alle gevallen zich berust op zorgvuldige wedstrijd analyses en daarom is de prognose meestal een uitstekende graadmeter voor de verwachte uitslag van de wedstrijd. Daarom hielden we de prognose goed in de gaten, maar ai ai ai we zouden 3-2 verliezen van de heren van Harderwijk, de spanning liep op tot grote hoogten, want die prognose, ja dat zegt toch ook wel wat. Toch maar niet onderschatten dan… hopelijk pakken we nog een puntje…

stand 1

 

 

 

 

Vooraf deden de dames 1 en 2 van Hellas waar ze het beste in zijn, pogingen doen tot ’s werelds langste rally’s en langste wedstrijden, vandaar dat we niet strak op tijd konden beginnen en een forse vertraging op liepen.

Rikus heeft een briljante pep talk; “Ja ze hebben ook wat partijtjes gewonnen en puntjes gepakt, nou en?” waarheid als een koe en geen speld tussen te krijgen.

Het inslaan begon uiteindelijk en het werd wel duidelijk dat deze teams zeer terecht de 1e en 2e plek in de competitie bezetten, beide kanten werd goed ingeslagen, van onze kant heeft het er dit seizoen wel eens beter uit gezien, dat moet wel gezegd worden.

Terug naar de kant, opstellingen doornemen en laatste woorden van de coach; “We zullen hard moeten werken om alle punten in Nunspeet te houden vandaag” waarheid als een koe en opnieuw geen speld tussen te krijgen.

VVH in de blauwe hoek (nieuwe shirtjes, maar nog steeds die fijne broekjes), VVH is overigens de oude vereniging van Rikus, Lars en Tinus en dit specifieke team was zelfs het oude team van Bonus, zown 8-9 jaar en 15 kg geleden een fantastisch team om in te spelen en goede vereniging, mag gezegd worden, veel respect voor de heren uit Harderwijk!
Maar goed, nog veel bekende namen bij VVH, ze starten met een dijk van Libero, een helft van de tweeling Bob, van Geenen, Mastenbroek, Panfluit Petersen en 2 middenheren die mij niet bekend zijn, Miele en Teula als coach op de bank, samen met nog wat wedstrijdformuliervulling. 😉

In de rode hoek beginnen we als vertrouwd en vanouds; Willy, Lars, Eternal Whipe, Daantje, Tinus, Bonus en Sannie als Libero. Niet helemaal als vanouds want één van onze dia’s Kuuhle zat La Chouffjes weg te tikken in het zuiden en alles op rood; Kosten; € 50,- want een wedstrijd afzeggen is ten strengste verboden en wordt zwaar bestraft!
Het enige wat wellicht tot spanning heeft geleid is de huidige stand in de competitie, VVH doet het beter dan andere teams, maar wederom zijn we niet dusdanig getest dat het op breken kwam te staan. Geen enkele set kwam setwinst echt in gevaar en na de eerste set gewonnen te hebben met 25-19 gingen we wat vrijer spelen, dat resulteerde in de tweede setwinst 25-16, ook de derde set werd gewonnen met 25-19. VVH wist misschien niet dat we op de bank nog net zoveel (misschien wel meer) kwaliteit hebben zitten wat ingebracht werd in de 4e set; Rikus voor Tinus en Pritt voor Bonus, overweldigd door het geweld, stukgespeeld en een grote illusie armer werd de laatste set gewonnen door de Lange Mannen uit Nunspeet met 25-12. Geen handdoekje nodig voor de heren van VVH, gewassen en gedroogd tot achter de oren.

stand 2
De rally pass was op orde en ook de service pass (op een enkel weggegeven snoepje na) stond het goed op de rit, met dank aan het harde werk van Sannie, Lars en Tinus. Willy zette het spel aan het net goed weg en waar de middens de 1e tempo gespeeld kregen was het (bijna) altijd scoren, werd de bal toch naar de buitenzijdes gespeeld, was het blok meestal weggespeeld en moest VVH het doen met een 1-mansblok en dan heb je het erg lastig tegen onze mannen aan de buitenzijdes, die naast een best potje vuurwerk, ook een flinke dosis tactisch vermogen hebben.
Al met al een zeer terechte overwinning, de dwarsfluitspelende, ratelende en op tamboerijn timmerende dames van Dames 1 waren inderdaad niet nodig geweest, maar goed dat jullie die troep thuis gelaten hebben. Als de kraan lekt, komt een loodgieter. Als de deur klemt komt de timmerman, misschien moeten de dames het supporten ook maar aan de specialisten over laten.

Statistich;Herbstmeister

  • 9 wedstrijden gespeeld, 9x gewonnen;
  • 36 sets gespeeld, 36 sets gewonnen;
  • Gemiddelde setstand; 25 – 13,3

De eerste doelstelling is behaald!!! HERBSTMEISTERS!!!!!
Dat moet worden gevierd met patat en Bomba’s!!!
De eerste helft van het seizoen zit er op, goed teamwerk, een prachtige prestatie van alle Lange Mannen uit Nunspeet en hun trouwe supporters. Hier mogen we trots op zijn!
Nog even ongegeneerd oliebollen weghakken op 28 december en dan is het alweer tijd voor de jaarwisseling en al snel het begin van de 2e seizoenshelft.

About Author