Hellas heren 1 wint matig duel met 3-2 van NVC heren 1 in Nijkerkse “heksenketel”.

Zaterdag 3 november mochten de heren van Hellas zich klaarmaken voor een uitwedstrijd in en tegen het eerste herenteam van NVC uit Nijkerk. Gezien de stand op de ranglijst zou dit voor de gasten uit Nunspeet een niet al te grote horde moeten zijn maar in de praktijk bleek dat anders te zijn. Er werd weliswaar met 3-2 gewonnen maar helaas nog steeds niet op overtuigende manier. Tot op heden hebben de heren überhaupt nog niet het oogstrelende volleybal laten zien waarmee de supporters de afgelopen jaren zijn verwend. Maar goed de feiten zijn helder en duidelijk. Er kan weer een overwinning worden bijgeschreven na het onnodige verlies van vorige week.

Daarnaast kunnen wij u ook melden dat er wat wisselingen hebben plaatsgevonden in onze ziekenboeg. Ted is officieel gezond en veilig verklaard en mag de weg weer op. Wat nog veel belangrijker is, is dat hij ons ook daadwerkelijk zonder horten en stoten op de plaats van bestemming kan brengen.

Nelis heeft na een bedrijfsongeval toch de stoute schoenen uit de kast getrokken en heeft de gehele wedstrijd “gewoon” zijn blauwe tricot gedragen (*wat kan hem het ook schelen.. veel slechter dan vorige week kon het nota bene toch niet).

Bonus heeft na een ongelukkige actie tijdens de wedstrijd noodgedwongen plaats moeten nemen op de blessurebank met een zere vinger. Nou ja eerlijk is eerlijk, hij is wel heel flink geweest.. Hij heeft zijn vinger zelf weer in de kom getrokken en na het bekende “kusje erop” van onze coach ging het allemaal wel weer.

Tot slot was Tinus absent in verband met werk en een concert van de Flierefluiters. Hierdoor moest Rikus noodgedwongen zijn vakantie eerder afbreken om bij deze wedstrijd aanwezig te kunnen zijn. Achteraf gezien was het voor iedereen beter geweest dat hij gewoon in zijn hangmat was blijven liggen, het was niet om aan te gluren. Enfin, alle spannende punten behandeld dan nu de wedstrijd.

Voordat we deze topwedstrijd mochten starten slurpten  we eerst nog even een bakje koffie weg in de skybox van de Nijkerkse Topsporthal. Dat de mannen van NVC er een speciale dag van wilden maken bleek al snel. Ze hadden de gehele sporthal afgehuurd zodat er op het “centre court” gespeeld kon worden. Jammer was alleen dat ze de 2e scheidsrechter niet hadden opgeroepen en dat ze de lijnrechters, ballenkinderen en ook het publiek (op enkele dappere Nunspeters na) waren vergeten uit te nodigen waardoor het geheel een nogal troosteloze uitstraling had (net als de wedstrijd overigens). Toch is het een leuk initiatief en zijn we blij dat wij in ieder geval niet meer naar de Nijkerkse “heksenketel” moeten.

De starting six bestond uit: Willy, Pritt, EV, Könis, Daantje, Rikus en onze libero Nelis. Uiteraard was de doelstelling om dit keer wél goed uit de startblokken te komen alleen kregen we het weer niet voor elkaar om de zaken aan het begin van de wedstrijd op orde te hebben. Dit resulteerde direct in een forse achterstand. Gelukkig konden we aan het einde van de set de schade wat beperkt houden maar dat we de eerste verloren (25 – 20) was een feit.

Langzaamaan kwamen de heren in de rode shirts beter in hun spel en begonnen de aanvallers te doen waarvoor ze in het veld stonden, scoren. Zelfs Nelis begon in het achterveld wat ballen te verdedigen en zo werd de set redelijk eenvoudig gewonnen met 22 – 25.

Dan set 3. Het uitvallen van bonus, onze middenman (die met de zere vinger), had een negatief effect op het scoreverloop in deze set. Er werd redelijk gespeeld maar iedereen was toch zichtbaar aangeslagen door het voorval. U moet begrijpen dan het hier niet gaat om de eerder besproken blessure maar om de terugkeer van Pritt aan Nunspeetse  zijde. De set ging mede daarom helaas verloren met 25 – 21.

Willen de mannen nog zonder kleerscheuren wegkomen uit Nijkerk dan zullen zij aan de bak moeten. Volleyballend zal het niet veel beter worden, dan maar op wilskracht en inzet. Al vrij snel werd duidelijk dat er maar één team was dat echt wilde winnen. Dat dat de bezoekers uit Nunspeet waren was geen verassing. Nunspeters spelen namelijk altijd en alleen maar spelletjes om te winnen. Met 21 – 25 en 11 – 15 ging de winst in de vierde en vijfde set en daarmee ook de 3 punten mee in de bus naar het mooie Nunspeet.

Aanstaande zaterdag spelen wij weer een thuiswedstrijd om 17:00 uur tegen DVV Heren 1 uit Druten. Wanneer u ons komt aanmoedigen beloven wij u het oogstrelende sambavolleybal te spelen zoals u van ons gewend bent. Graag tot zaterdag!