Heren 1 in de vrieskist tegen Toesj!

Nu de vakantie geweest is mochten de lange mannen hun volleybalschoenen weer uit de kast trekken om aan te treden in de vrieskist tegen het eerste van Toesj. Nu bent u vast gewend van de vorige verslagen om een achtergrondinformatie te krijgen over de club en de gelegenheden er om heen maar die bespaar ik u aangezien dat bijna net zo oninteressant is als Sylvana Simons. Vandaag moesten er punten in de tas komen willen we er met de bronze plak vandoor gaan aan het einde van ‘t seizoen.

Nadat de dames drie belangrijke punten hadden gepakt in een bloedstollende 5 setter mochten de mannen het veld betreden om hun kunstjes te laten zien. Aangezien Lars het nodig vond om een einde te maken aan zijn seizoen moest hij de wedstrijd bezichtigen vanaf de tribune.

Het inslaan werd duidelijk gewonnen door de lange mannen in het rood en de meegereisde supporters uit Heteren werd gelijk duidelijk gemaakt dat ze beter geen brillen kunnen dragen binnen de vrieskist. Nadat de warming-up geweest was, de helmen waren uitgedeeld en de glasscherven bij sommige supporters uit het voorhoofd waren gehaald kon de wedstrijd beginnen.

Nelis in ‘t blauw als stofzuiger, Daantje en Rikus in de pass, de gebroeders Beelen op midden, Könis op de dia en Willy mocht het geweld aan  het net verdelen. Uiteraard probeerde Pinkeltje weer als dirigent de ongeleide projectielen binnen de gele lijnen in het gelid te houden en  stonden Bonus en Tinus als een stel ballistische honden te trappelen om gewisseld te worden.

Over de eerste set valt niet heel veel te vertellen aangezien het goede inslaan werd doorgetrokken en Toesj duidelijk niks had in te brengen. Van alle kanten werden er gaten in de grond geslagen aan de zijde van Toesj en dit resulteerde in een eindscore van 25-15 in ons voordeel.

Het goede en sterke volleybal dat werd tentoongesteld in set één door onze jongens werd niet doorgetrokken in set twee en resulteerde in een set verlies van 19-25. Onze blokkering liet te wensen over en verdedigend werd ook niet het niveau gehaald. Hier maakte Toesj netjes gebruik van door hun nummer negen goed in werking te stellen en de overwinning van set twee naar hun toe te slepen wat de wedstrijd weer in evenwicht bracht.

In set drie zette coach Pinkeltje de boel op scherp en gooide hij het hondenhok open, Bonus voor Pritt en Tinus voor Daantje. Met wat verse olie in de machine begon het weer te lopen aan de kant van Hellas en werden er mooie punten gescoord. Doordat Toesj beter in het spel is gekomen nadat ze een setje van ons afgesnoept hebben werd duidelijk dat deze wedstrijd nog niet gespeeld is.

Zo zie je maar dat je een tegenstander nooit moet onderschatten ook al staan ze laatste in de competitie. Toch weten de lange mannen set drie respectievelijk binnen te harken met een eindscore van 25-19 en kunnen ze het gaan afmaken in de vierde set. Her en der wordt eens een wissel toegebracht voor de blokkering maar nagenoeg blijft de opstelling in de laatste set hetzelfde.

Willen we blijven strijden voor de derde plek in de competitie dan moeten we deze set binnenslepen, echter lijkt het erop dat Toesj zich ook niet zo maar gewonnen geeft en zo gaat de score lang gelijk op. Toch weten de lange mannen net wat slimmer met de bal om te gaan en zo staat er uiteindelijk 25-23 op het scorebord aan het einde van de set.

Een nette 3-1 overwinning wat stiekem toch een 4-0 had moeten zijn. Desalniettemin vier mooie punten bij kunnen schrijven op de ranglijst waardoor de strijd met Blauw-Wit, DVV en Pegasus om plek drie nog steeds gaande is.

Uiteraard mocht het u niet ontgaan zijn dat deze avond ook in het teken stond van carnaval gezien de grote opkomst. Een feestje vieren dat kunnen de mannen wel, en zeker wanneer ze zich mogen voordoen in een andere gedaante. Met verschillende personages als Jack-Sparrow, W. Holleeder die een nachtje ontsnapt was uit zijn cel, Osama Bin Laden, Superman en boer Harms werd er een onvergetelijke avond van gemaakt tot in de late uurtjes en lieten we de kantine achter met meer lege flesjes dan volle.

Bedankt voor jullie support afgelopen zaterdag maar we hebben jullie hulp aanstaande donderdag alweer nodig want dan staat de volgende wedstrijd alweer op ‘t programma tegen de nummer twee; Scylla uit Elst.  Om 20.30 gaat het spektakel beginnen dus zorg er alstublieft voor dat u op tijd bent want vol is vol, tot dan!