Heren 1 in Elst op bezoek bij koploper Gemini H1

Vandaag, 15 december, stond de laatste uitwedstrijd van het jaar op het programma in Elst tegen Gemini H1. Wederom een onbekende tegenstander voor ons, maar gezien de ranglijst konden we onze borst nat maken. We hadden vandaag een kleine selectie en geen wissels tot onze beschikking. Zou Nelis dan weer op de passer loper terecht komen?

Na een korte maar goede warming up moesten we er gelijk staan. We begonnen met Willy als spelverdeler, Daantje en Rikus als passer-lopers, Könis op de dia, de broeders Beelen op de midden en Nelis als libero.  We starten de wedstrijd wat slordig met wat foutjes aan eigen zijde waardoor we snel achter kwamen. Nadat we een time out hadden genomen bij een 15-7 achterstand pakten we het spel goed op en begonnen we lekker te spelen en punten te maken waardoor we goed terug kwamen in de set. Helaas kwamen we iets te laat op stoom waardoor we de set met 25-20 verloren.

We gingen met goede moed de tweede set in wat resulteerde in een ruime voorsprong, daardoor ontstond er wat paniek bij de tegenstander die met een twee keer zo grote selectie als ons wel de gelegenheid hadden om te wisselen. Na een aantal wissels bij de tegenstander verloren we de grip en kwamen zij goed terug. Na heel wat setpoints heen en weer konden we de set net niet binnen hengelen waardoor we verloren met 31-29.

Dit was toch wel een behoorlijke domper maar we hadden vandaag niks te verliezen dus gewoon lekker blijven spelen. De derde set begonnen we goed maar we konden geen grote voorsprong opbouwen en lieten wat steekjes vallen. Na een goede fase kwamen we sterk terug tot 24-22. Na een zeer discutabel moment werd het punt aan Gemini gegeven waardoor we deze ook verloren met 25-22.

Om toch niet voor niks een uur te hebben gereden moest er nog wel een punt worden meegenomen. We keken snel tegen een achterstand waardoor we even de koppen bij elkaar moesten steken om nog een set alles te geven. We gingen er nog een keer volle bak voor waardoor we een sterke fase kenden en een goeie voorsprong creëerden. Uiteindelijk kwamen we met 19-24 voor en moest deze set toch worden binnengehaald. Het werd nog erg spannend en ze kwamen terug tot 23-24. Maar na een blok viel de bal gelukkig op de lijn en werd het 23-25 waardoor we toch met 1 punt terug konden naar Nunspeet.  Al met al hebben we een goede wedstrijd gespeeld maar konden we het verschil net niet maken waardoor we met 3-1 verliezen.

Donderdag 20 december spelen we onze laatste wedstrijd van 2018 om 20:30uur tegen TweeVV in sporthal de Feithenhof in Nunspeet.

We hopen dat een ieder ons komt aanmoedigen tot dan!