Heren 1 op weg naar de titel: nog 4 finales te gaan!

Zaterdag 11 maart 2017 stond voor de mannen van Hellas H1 de thuiswedstrijd tegen de jonge jongens uit Barneveld SSS H5. De trotse koploper mocht aantreden tegen een team welke jong en talentvol is en voor elke bal. Tijdens de uitwedstrijd hebben we er zelfs klop gehad in de laatste set. Gelukkig waren we vandaag compleet. Pritt was vers terug gekomen van een hoogte stage, Bonus van de warmte stage en Tinus had een welverdiend dagje vrij. Zo begonnen we onder het genot van de bij tijd en wijlen bijzondere deuntjes van Tinus aan de warming up.

Set 1 begonnen we met de volgende opstelling: Willy als spelverdeler, Könis op de dia, Tinus en Lars op de passlopers positie, Daantje (de man die alles kan) en EV op het midden en Sannie natuurlijk als libero. We spraken met elkaar af om gelijk met service druk te beginnen, zo gezegd zo gedaan een goeie start. We liepen langzaam weg van SSS, maar SSS gaf niet op. Waardoor SSS lang bleef aanhaken, maar uiteindelijk wonnen we met 25-21. In de tweede set begonnen we met dezelfde opstelling en weer hetzelfde wedstrijdbeeld. Hellas begon goed, maar SSS deed leuk mee. De set eindigt in 25-19.

Set 3 begonnen we voortvarend, SSS had niks in te brengen en al gauw hadden we een voorsprong van meer dan 10 punten. Hierna gingen we slordig, niet vol inzet/gemakzuchtig volleyballen. En weer bleek dat we dan toch kwetsbaar zijn, gelukkig hadden we voldoende voorsprong en haalde alsnog simpel de set binnen met 25-17. Set 4 mocht Pritt een setje spelen voor Daantje. Zoals eerder aangegeven waren we gewaarschuwd na de uitwedstrijd, gelukkig lieten we dit vandaag niet gebeuren en wonnen we de set met 25-19.

Conclusie van de wedstrijd, goed genoeg voor vandaag, geen gelul 4-0, maar de komende wedstrijden moeten we beter voor de dag komen als we bovenaan willen blijven staan.

We hebben nog 4 finales te gaan voor het grote doel. De eerste finale staat gepland in het altijd sfeervolle Swifterband om 16.00uur. We kunnen alle steun goed gebruiken in de strijd om de titel dus we hopen u daar te zien.