Heren 1 – Renswouw Heren 2

Zaterdag 14 januari mochten de lange mannen van Hellas heren 1 na een korte winterstop weer aan de bak. Op het programma stond Renswouw heren 2. Uit bij Renswouw zijn we 3-1 onderuit gegaan, dus hebben we wat goed te maken. Daantje is weer hersteld van zijn enkelblessure dus het team is weer compleet. Muziekje baii en de warming-up kan beginnen. Het inslaan ziet er goed en verzorgt uit, we zijn er klaar voor.

Nog een paar worden van coach Rikus en de wedstrijd kan beginnen. We beginnen met Willy als spelverdeler en Konis op de diagonaal, gebroeders Beelen op de middenposities en Lars en Tinus op de lopers plekken en als stofzuiger hebben we sannie op zijn vertrouwde libero positie.

De 1e set gaat lang gelijk op, we maken wel onze puntjes, maar we zijn ook er slordig. Tijdens de time-out worden de puntjes op de i gezet en gaan we eindelijk los. De ballen worden weer verdedigd en de kansen worden afgemaakt. De mannen van Renswouw komen er niet meer aan te pas en we halen de 1e set met 25-15 binnen.

De 2e set wordt er 1 wijziging doorgevoerd, Bonus komt erin op de plek van Eeuwige Veeg. Renswouw kan weer lang bijblijven, in het midden van de set slaan we een gaatje en deze voorsprong wordt niet meer weggeven. Wij winnen deze set met 25-21. In de 3e set komt eeuwige veeg terug in het veld voor Pritt. Deze set is een kopie van de 1e set, tot de 12 punten kan Renswouw bijblijven, maar dan gaat het gas erop en lopen we weg bij de gasten uit Renswoude. Aan het einde van de set vergeten we om het meteen af te maken en zijn we nog even slordig, maar ook deze set is binnen, 25-18.

Zo de overwinning is binnen, nu nog het laatste bonuspuntje binnenhalen. De 4e set wordt Eeuwige veeg bedankt voor zijn inzet en mag de laatste set vanaf de bank bekijken. Coach Rikus heeft ook nog wel even zin om er een paar ballen erin te pompen en hij vervangt Tinus halverwege de 4e set. Renswouw was er na 3 sets wel klaar mee en liet de laatste set lopen. Wij spelen de laatste set prima uit en deze set wordt met 25-6 gewonnen.

We kunnen weer 5 punten bijschrijven en nemen de koppositie voorlopig over. Dit werd nog even gevierd in de kantine met een aantal lekkere koude goudgele rakkers en pizza’s kebab. De avond werd bij de housewarming van Daantje afgesloten.

 

About Author