Heren 1 schilt een appeltje met Nijkerk

Het was weer zover een wedstrijd waarop we revanche zochten. De uit wedstrijd tegen NVC werd met 3-2 gewonnen maar daar zat veel meer in. Je kan wel zeggen dat we nog een appeltje te schillen hadden met de mannen uit Nijkerk. Over appels gesproken die blijken erg goed voor je te zijn omdat ze vol zitten met lekker Vitamines. Neem nou de overheerlijke Golden Delicious een heerlijke zoetzure appel, een mooie gouden kleur waar hij ook zijn naam aan te danken heeft en hoe rijper hoe zoeter. Je hebt ook nog de heerlijke Goudreinet, niet echt een appel om zo te eten maar heerlijk om appeltaart mee te maken en appelmoes. Zo heb je natuurlijk een hoop lekkere appels in verschillende smaken van zoet tot zuur, dus voor ieder wat wils. Wilhelm Tell gebruikte de appel ook voor het boogschieten als doel bij mensen op hun hoofd. De bedoeling was zo scherp mogelijk te schieten, en dat scherp was nou precies wat wij ook moesten hebben scherp begin en erop klappen en de mannen uit Nijkerk naar huis sturen met 0 punten.

Dames 2 was verbannen van het middelste veld (naar veld 3) maar nu presteerde de jonge talenten van de vereniging het om er een 5 setter van te maken. Lag er een vloek op het middenveld voor dames teams ga je dan afvragen? Na enige vertraging konden we dan gaan beginnen aan onze warming-up met twee toppers namelijk de mini’s van de week. Vader en zoon den Boon stonden naast elkaar in het veld en we mogen hopen dat het over een aantal jaar weer zo is. Alleen, dat Wens dan een stukje groter is een leuk balletje kan slaan net zoals zijn vader (Bonus).  Het inslaan zag er netjes uit vanuit onze kant Lars zet de boel even opscherp aan de andere kant door even een goeie bal diagonaal te slaan, goed bezig Lars! Na een mooi rally spel met de mini van de week kon de wedstrijd beginnen!

Set 1 beginnen we met de vertrouwde opstelling. Willy ballenwipper, Gebroeders Niebeek op de passenloper positie, Gebroeders Beelen op het midden, Könis op de dia  en Nelis als Libero. Scherp beginnen is goed gelukt we starten goed en maken appelmoes van de appeltjes uit Nijkerk. Na veel geweld aanvallend gezien komen we op een mooie voorsprong en geven die niet meer weg 25-18 staat al snel op het telbord.

Set 2 we blijven ongewijzigd en gaan door met wat we al aan het doen waren. Na een aantal goeie service beurten van onze kant kwam NVC niet in hun spel en konden we deze set makkelijk naar ons toe slepen 25-10.

Set 3 blijven we zo staan omdat er altijd gezegd word never change a winning team. En ook onze coach Bonus liet het zo staan om met 5 punten naar huis te gaan. Coach Bonus? Ja Bonus nam de coachende taak op zich bij afwezigheid van pinkeltje. Coach Bonus is nog ongeslagen als coach dit seizoen dus dat beloofde wat. Ook deze set was gelijk goed begonnen na een goeie service reeks hadden we een ruime voorsprong. Na de service van Rikus kon hij rust nemen Tinus mocht zijn plek innemen en het gaan afmaken. En even later hetzelfde na de service beurt van könis kwam Daantje erin als zijn vervanger. Ook deze set werd gewonnen met 25-11.

Set 4 blijven we staan zoals we geëindigd zijn en de taak was duidelijk 4-0. De Appeltjes van Nijkerk puntloos terug sturen naar de boomgaard in Nijkerk. Begin van de set liepen we al weer mooi uit naar een mooie voorsprong. Op het eind van de set kwamen we wat in de problemen en maakte we het nog onnodig spannend. Maar we konden gewoon rustig de 5 punten bijschrijven de tegenstander even laten ruiken aan een set winst en dan genadeloos afmaken 25-21 was de laatste stand.

4-0 winst een mooi resultaat voor de strijd om de 3de plaats. Na wat eten en een paar lekkere koude biertjes was het douchen en naar huis en voorbereiden voor de volgende wedstrijd. Een spannende pot voor mede concurrent voor de 3de plek DVV. Deze spelen we op donderdag 14-2 uit in Druten. Mocht je in de beurt zijn en je hebt niks te doen ben je van harte uitgenodigd.