Heren 1 start in de promotieklasse: Vlammen of falen?

De zomer is weer voorbij de dagen worden alweer korter, en de nachten worden weer kouder. Zo mag ook Heren 1 weer aan een mooi seizoen beginnen. Vorig jaar Kampioen geworden en dat wil zeggen een stapje omhoog. De Promotieklasse het niveau waren legendes worden geboren. We hebben heel wat te verstouwen gehad in de zomer het vertrek van onze middenman Bonus. Maar ook zijn er mensen aangetrokken alleen niet voor in het veld maar voor naast het veld. Pinkeltje neemt de coachende rol op zich waar we hem heel erg dankbaar voor zijn.

Na paar weken van trainen was het alweer zaterdag en begon de competitie weer. Met een beetje raar gevoel op naar de sporthal ons 2de thuis. Pritt, Daantje en Tinus moesten hun kunsten nog even laten zien bij het 2de en daardoor werd er ook met 3-1 gewonnen van Ormi Heren 2. Dan kon onze wedstrijd beginnen met als tegenstander Ormi Heren 1 uit Epe. Na 5 minuten warm lopen maakt Könis een schwalbe en kan daardoor niet verder. Even wat ijs erop en Donderdag weer lekker trainen jongen! Iedereen is gefocust en is klaar voor de strijd. Ormi mist wat spelers door een bruiloft, maar ja wie plant dat dan ook tijdens de competitie owow.

We gaan beginnen met set 1 we starten met Willy als ballenwipper gebroeders Beelen op het midden Rikus als Diagonaal en onze Army boy en Tinus op de passenlopers plek. En onze man niet te vergeten in het mooie blauwe shirtje Sannie. Tot onze verassing hebben we geen thuis scheids meer hoe moet dat nou met thuisvoordeel? Maar goed verstand op 0 en gaan. De set spellen we degelijk volleybal en de service druk is hoog waardoor de mannen uit Epe er niet goed uitkomen. Een aantal dichte blokjes aan onze kant en het is zo weer gebeurt 25-15.

Set 2 gaan we door met dezelfde opstelling en de woorden van Pinkeltje waren duidelijk gefocust blijven en doorgaan. We kwamen op achterstand en maakte veel service fouten waardoor het bij de tegenstander ging draaien. Op de helft van de set wisten we wat ons te doen stond: klote tonen en gas erop. Na een paar mooie punten van Rikus en Pritt, ja u leest het goed Pritt scoorde gewoon met geslagen ballen. En met een paar goeie kills waren we erop en erover. De mannen uit Epe waren een beetje de weg kwijt, begonnen een beetje boos te kijken en te schreeuwen tegen elkaar. We trokken zelf de goeie lijn door en wonnen deze set met 25-22

Set 3 was eigenlijk net zo’n set als de 2e alleen kwamen we eerder in de set terug en lieten we het op het eind lopen. Willy die de 3e set eindelijk een beetje het blok zoek aan het spelen was, waardoor onze Army boy en Tinus het wat makkelijker kregen op de buitenkant. Na paar goeie beukers was het dan eindelijk klaar 25-21. 3-0 we hebben de wedstrijd gewonnen maar we gaan natuurlijk voor de extra punten. De opdracht is eenvoudig: service druk houden en voor sommige niet nadenken maar doen.

Set 4 kon beginnen er was 1 wissel Daantje kwam er in voor Pritt. Dit resulteerde gelijk in paar goeie blokjes. Na een mooie set volleybal met op alle mogelijk posities een aanval was het dan eindelijk gebeurt.  25-22 de eerste 4-0 overwinning van het seizoen. We zijn ontzettend goed begonnen aan de competitie op een paar kleine verbeter punten na was dit een prima wedstrijd. Zo en nu de kantine in en doen waar we echt goed in zijn. Bier drinken, chips eten en meezingen op foute muziek.

De volgende wedstrijd is op 29 september uit tegen de oude werkgever van onze Rikus: Dynamo Apeldoorn.

Dynamo heren 4 is de volgende tegenstander we spelen om 21:00uur in Apeldoorn met als scheids een oude bekende: Hans Stijf.

De mensen die er zaterdag waren hartstikke bedankt voor de support en hopelijk tot ziens in Apeldoorn!