Heren 1 met Ted op bezoek in Duiven

14 Oktober in de vroege ochtend om 11.00uur konden wij ons gaan verzamelen voor een lange reis richting Duiven. Met slapende oogjes stapten wij in onze Ted die ons weer moest gaanafleveren voor een nieuwe pot tegen het eerste van Reflex. Pinkeltje had andere prioriteiten en kon er dit weekend helaas niet bij zijn. Ook Bonus, die zich na een korte break, weer aangesloten heeft bij ons had andere beloftes die vervuld moesten worden. Tinus lag met zijn blote bast op het strand ergens aan de Indische zee en voor de rest was iedereen er klaar voor om niet met lege handen terug te keren. Rikus draaide de sleutel om in het contactslot van Ted en de journey kon beginnen.

Onderweg nog even een tussenstop gemaakt om de beentjes te strekken en een kop koffie achterover te mikken bij La Place.

We wisten niet wat ons te wachten zou staan eenmaal aangetreden in de zaal. Het belangrijkste was dat we gewoon ons eigen spel bleven spelen en met de inzet die we de afgelopen wedstrijden hebben laten zien ook ditmaal weer hoog in het vaandel staat. De gebroeders Beelen bezette de midden posities, Willy als spelverdeler met in de diagonaal terug van weggeweest onze vertrouwde Könis, Sannie als libero en de gebroeders Niebeek als passer/lopers.
Daantje mocht beginnen op de bank en kon als allrounder binnenvallen voor een ieder.
Het eerste van Reflex begon scherp aan de wedstrijd en kon al gauw uitlopen naar een ruime voorsprong. Voor zover ik het me nog kan herinneren stonden wij op een gegeven moment met 16-10 achter. Het was tijd om alles op scherp te stellen en dat wij eindelijk ons eigen spel beginnen te spelen. We kregen de pass meer onder controle en de service fouten die gemaakt werden, werden gehalveerd waardoor wij konden inlopen. Met degelijk spel konden wij uiteindelijk de 1e set in ontvangst nemen, 26-24.
Pauze, rust, ff weer het verstand op 0 zetten en verder gaan waar we gebleven waren. De service fouten moesten eruit, de pass moet op orde blijven en de kansen die je krijgt moeten gemaakt worden. Zo gingen wij de 2e set in en na een wederopstand van Könis nam hij ons op sleeptouw en haalden wij de 2e set binnen waar zij weinig konden inbrengen, 25-16. Na deze set zagen zij het al niet meer zitten en konden wij de 3e en 4e set met weinig moeite binnenslepen, 25-14 en 25-15.
Alweer een 4-0 overwinning, wanneer houdt dit toch een keer op? Een beter begin van een seizoen kan je niet hebben en al helemaal omdat wij net gepromoveerd zijn vanuit de 1e klasse.
Met 6 punten voorsprong op de nummer 2 konden de pullen pils onder de toonbank vandaan worden getrokken. Nu konden we eindelijk beginnen met dat waar we pas echt goed in zijn poar neem’n! De tegenstanders stonden met een schuin oog naar ons te kijken vanuit een hoekje in de kantine en vroegen zich af waarom wij zoveel aan het drinken waren. Schijnbaar zijn de dat niet gewend in Duiven. Met vijf punten en een voldaan gevoel kon de terugreis weer beginnen.
Op woensdag 25 Oktober om 20.30 mogen wij thuis aantreden tegen het 2e van Auto van Oort/Rebelle Uit Dieren. Deze wedstrijd is in het begin van het seizoen verzet en wordt dan ingehaald.
Bij deze willen we alle toeschouwers die helemaal achter ons aan zijn gereden naar Duiven bedanken voor alle aanmoedigingen. Geweldig dat jullie er waren grote klasse! Hopelijk zien we jullie de 25e terug en helpen jullie ons weer naar een nieuwe overwinning.