Heren 1 uit in Duiven en vreemde vogels

Heren 1 uit in Duiven en vreemde vogels

De laatste tijd staat nogal eens in het teken van vogels, zo kwam er recent een vrije uitloop kip ter sprake in een “home-video” die ondervond dat er ook nadelen zitten aan die vrijheid en dat die vrijheid een zekere prijs kent, maar goed, elk voordeel heb zijn nadeel…

 

 

 

 

Vogels dus.

Zaterdag 19 januari stond Livo op het programma, op naar Duiven dus. Duiven heeft ongeveer 25.000 inwoners en is daarmee iets kleiner dan de gehele gemeente Nunspeet. In Duiven zijn er diverse sportclubs; DVV Duiven is de voetbal vereniging, Scouting Duiven, Hockeyclub MHC Westerduiven, Tennis Duiven en de basketbal vereniging de Pigeons. Geen twijfel over mogelijk, we zijn dus in Duiven.
De namen doen vermoeden dat we hier dus met een stel hoogvliegers te maken hebben, dus we moeten scherp van start, aldus ook het advies van onze coach Pinkeltje (ook wel bekend van zijn vriendschap met Vader Duif).
We moesten nog even aanpoten in de kleedkamer, anders kwamen sommigen van ons niet meer aan kaketoe.

Het is nog wel even het vermelden waard dat we vandaag compleet zijn, dat is tot nu toe een zeldzaamheid gebleken en voor ons allen even wennen. Geweldig om Pinkeltje te zien worstelen met de overdaad aan keuzes, nog mooier om hem te zien ploeteren over redenen waarom er niet gewonnen zou kunnen worden. Tot nu toe was de standaard zin; “Ja, ik kan ook niks wisselen, dus we moeten het zelf oplossen”. Nu is het anders; diagonalen, passer lopers, middens, alles is beschikbaar. De enige zin die Pinkeltje nog zal kunnen bedenken; “Sja, Willy was niet best…”

Helemaal fris en fruitig betraden we één van de vier velden, we moesten nog even wachten op de dames die er een spannende set op na hielden.

De wedstrijd

Het inslaan ging voorspoedig, maar aan het begin van de eerste set lijkt toch niet de scherpte aanwezig te zijn die zo gewenst is. Gelukkig herpakken we ons en trekken we set binnen met prima spel.
We starten de 2e set met dezelfde opstelling. Gelukkig was de nummer 8 van Duiven een soort van pechvogel in deze wedstrijd, Timus en Bomus hebben met hem meegeteld en kwamen tot 8 servicefouten van in totaal 11 keer serveren. Niet slecht, 8 uit 11 is toch 73%…
Waar wij de gehele wedstrijd weinig service fouten maakten, op Eeuwige Veeg na dan, deed de tegenstander zijn best om minstens 1 set aan punten te verliezen alleen al op eigen service fouten.

We waren het allemaal wel eens dat het deze wedstrijd erg prettig was om te kunnen variëren; Rikus aan het net, Lars in de pass, Tinus op de dia, Daan in de pass, Bonus kon ook weer een setje meepakken na een paar maanden huilie huilie met een kromme vinger. Maar goed hoe gaat dat gezegde ook al weer, beter één kromme vinger in de hand, dan de lucht van 10 vogels? Nou ja, hoe het ook zij, als team hebben we een goede prestatie neergezet en ja, dat geldt dan ook voor Eeuwige Veeg en Pinkeltje. We hebben uiteindelijk verdiend met 4-0 gewonnen.

Na de wedstrijd een paar pitchers en teamschalen, die weer in een moordend tempo meester gemaakt werden, werden we door een vreemde vogel erop gewezen dat we nog 15 minuten hadden voor de douches schoongemaakt werden. Prima, dan wachten we nog 20 minuten, want douchen in een schone douche vinden we wel zo prettig.

Pritt zou het niet laat maken, want de kip van een vriend van hem zou de volgende dag gedoopt worden, iets wat je niet wilt missen natuurlijk. Op de terugweg nog wel even wat dood, gepaneerd, gefrituurd, vet gevogelte naar binnen werken om in het thema van de avond te blijven en dan naar huis!

Zaterdag spelen we weer thuis, dan staat om 17:00 Pegamus op het programma. We hopen dat iedereen daar naar Toekan!