Heren 1 vs. Livo H2: Zeehond in het veld!

Vandaag stond er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen LIVO H2, wederom een onbekende tegenstander ditmaal uit Westervoort/Duiven. De selectie bestond vandaag uit Willy,Rikus, Bonus, Könis, Tinus, EV, Pritt, Daantje en Nelis. Pinkeltje en Lars waren afwezig en onder het genot van een bakje koffie, vunzige grappen en het denken in beelden werd er ontspannen naar de wedstrijd toegeleefd. Rikus vond het nodig om 14 minuten te laat te komen en vervolgens ook nog met een slechte smoes op de proppen te komen. De sfeer zat er gelijk goed in en we waren klaar om te vlammen!

Dat vlammen bleef nog even achterwegen, de warming-up begon stroefjes maar we kwamen langzaam op stoom. Het tweede gedeelte hadden we de smaak aardig te pakken en waren we er klaar voor.(dachten we)

De wedstrijd

We begonnen met Willy als spelverdeler, Rikus en Tinus op de pass loper positie Könis op de dia en EV en Pritt op het midden en Nelis als libero. Over de eerste set kunnen we kort zijn want het liep voor geen meter en we maakten onnodig veel eigen fouten waardoor we snel met 2-12 achter stonden. Tinus had toch meer lichamelijke klachten dan hij had gedacht dus werd al snel vervangen door Daantje ( die zeer sterk inviel). Aan het einde van de eerste set kwamen we op gang maar dit was te laat, de vele net fouten en service fouten kwamen ons duur te staan waardoor we de eerste set verloren met 21-25.

De tweede set hadden we wat goed te maken en moesten we onze rug rechten.

We begonnen wat stroef en waren nog wat zoekende, maar de fouten waren eruit en dat betaalde zich uit. Nadat we een redelijke marge van 12-8 hadden verspeeld werd er een time out aangevraagd om de scherpte in het team weer terug te krijgen. We pakten het goed op door hard te werken en lekker te volleyballen, uiteindelijk resulteerde dit in een 25-21 winst.

De derde set waren we op stoom en hadden we de smaak te pakken. De service was goed, de pass verliep prima en de aanvallers deden wat ze moesten doen, behalve dat EV het nodig vond om als een zeehond over het veld te glijden wat waarschijnlijk ook behoorlijk indruk maakte op de tegenstander. De mannen van LIVO probeerde met wissels en time outs en wat swagg van de bank nog wat terug te doen maar dit had geen succes. We lieten ze kansloos met gevolg een 25-13 winst in de derde set.

Met een 2-1 voorsprong gingen we de vierde set in, Bonus verving Pritt op het midden en die had er zin aan. De eerste de beste aanval van bonus was zo onnavolgbaar snel dat het blok van de tegenstander aan de grond genageld stond. De toon was gezet, dit moest de laatste set worden. Doordat iedereen goed zijn eigen taak uitvoerde en er scherp werd gespeeld maakte we er een einde aan door de set met 25-18 te winnen en de wedstrijd met 3-1.

Ondanks de kansloze eerste set kunnen we terug kijken op een prima wedstrijd en mogen we weer 4 puntjes bijschrijven. We kunnen Rikus nu met een gerust hart een maandje op vakantie sturen. Want de eerst volgende competitie wedstrijd zal op 27 oktober zijn in Nijmegen tegen Pegasus, met tussendoor nog een bekeravontuurtje tegen Heyendaal, wederom in Nijmegen.

Wij willen iedereen bedanken voor hun support en hopen jullie de volgende thuiswedstrijd weer verwelkomen, dit zal zijn op 10 november om 17:00 uur tegen DVV HS1.