Heren 1 vs. Pegasus H3

Zaterdag 26 januari stond de wedstrijd tegen Pegasus heren 3 op het programma voor de mannen van heren 1. De uitwedstrijd tegen Pegasus eerder dit seizoen hebben we met 3-1 verloren, we hadden dus iets recht te zetten.De naam Pegasus komt natuurlijk uit de oude Griekse mythologie over een vliegend paard. Een mooi verhaal natuurlijk maar eerst maar eens kijken of deze gasten echt kunnen vliegen.

Gezien de ranglijst, de nr. 5 tegen nr. 6, kon het wel eens een spannend potje worden en dat werd het uiteindelijk ook. Coach Pinkeltje had weer de luxe om over een bijna complete selectie te beschikken, Daantje was wel aanwezig maar had net een paar dagen ziek op bed gelegen. Snel omkleden en onder het genot van wat hitjes uit de speakers warmlopen en inspelen.

We beginnen met de gebroeders Beelen op de midden, de gebroeders Niebeek als passer-lopers, Könis op de dia, Willy als ballenwipper en Nelis als stofzuiger in het achterveld. De eerste set gaat lang gelijk op, halverwege de set kunnen we een klein gaatje slaan. We spelen een prima side-out en de setwinst komt niet meer in gevaar, we winnen de eerste set 25-21.

Oké, dit vasthouden en vol gas blijven gaan dan kan het leuke middag worden, de tweede set beginnen we ongewijzigd. Wat er de tweede set gebeurde weet ik niet, maar aan onze kant lukte maar vrij weinig. Passend kwamen we onder druk te staan en als we de pass onder controle hadden ging het in het vervolg wel mis. We hadden te veel kansen nodig om te scoren lopen constant achter de feiten en verliezen de set met 16-25. Snel vergeten deze set.

De derde set komt Tinus op de plek van Könis, het begint weer iets beter te draaien en we blijven hard werken, maar we lopen telkens een paar puntjes achter, komen wel weer dichterbij maar laten Pegasus ook net zo makkelijk weer weglopen. Prittje was in de derde set zo blij dat we een puntje maakten dat hij onder net door stond te juichen, de scheidsrechter van dienst was hier niet zo blij mee en beloonde onze pritt met een gele kaart. Bedankt Pritt, weer € 110 in de boetepot. Helaas verloren we de set met 21-25.

Dan nog maar twee setjes aan de bak, want we houden niet zo van verliezen, na een overwinning smaakt zo’n goudgele rakker toch het lekkerst. Bonus komt op de plek van pritt en deze set zijn de rollen omgedraaid. We pakken het goede spel van de eerste set weer op en we staan weer lekker te ballen. De side-out loopt weer lekker en we pakken een paar lekkere blokjes mee. We winnen de 4e set 25-21.

Of de mannen van Pegasus geknakt zijn na het verlies in de vierde 4e set of dat de energie op was bij de gasten weten we niet, maar wij zijn er vol gas over heengegaan. We hebben de gasten uit Nijmegen in de 5e set geen kans meer gegeven en winnen de 5e set met 15-7.  Pegasus bleek uiteindelijk meer een vliegende pony dan het machtige vliegende paard uit de mythologie. Hoe dan ook we hebben hard moeten werken voor de overwinning, maar dan hebben smaken de biertjes toch beter. Of ze daadwerkelijk gesmaakt hebben weet ik niet, want de schrijver van dit verslag moest er weer op tijd vandoor (laf gedrag), maar de jongens kennende hebben ze er weer een mooi feestje van gemaakt.

Aanstaande zaterdag spelen we om 18.00 uur tegen TweeVV uit Ede, mochten jullie niets op de planning hebben staan, dan hopen we jullie daar weer te zien. De vorige wedstrijd tegen TweeVV werd nipt verloren dus dat kan weer een spannende pot te worden.