Ap baii, maar niet blij

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd thuis tegen Swift H1 op het programma. Swift is een oude bekende van ons. We weten inmiddels dat Ap en zijn kornuiten het vaak niet van hun volleybalkwaliteiten moeten hebben maar meer van hun kletspraatjes. In hoogspanning wachten we af of vandaag Ap er ook bij is, maar gelukkig kwam hij ook de sporthal in wandelen. Hierdoor waren wij meteen extra scherp voor de start van de wedstrijd.

volleybalvereniging-hellas-nunspeet-heren1-johnnys-snackcornerVoordat de we aan de warming up begonnen vertelde onze trainer/coach Rikus wat het belangrijkste was voor dit potje. We moeten met onze kop echt aan onze eigen kant blijven en ons concentreren op ons eigen spelletje. Set 1 begonnen we met de volgende opstelling: Willy als spelverdeler, Könis op de diagonaal, Tinus en Lars passloper positie, Bonus en EV op de middenpositie en Sannie was weer onze betrouwbare libero. Helaas was Daantje nog niet fit genoeg om aan de wedstrijd mee te doen.

We begonnen goed en scherp aan de wedstrijd waardoor we al gauw een voorsprong opbouwde. Maar toen begon Ap met zijn trukendoos. Eerst de bal heel traag terug geven en vervolgens Willy een handje willen geven maar Willy was zo slim om hem te negeren zodat hij wederom te kijk stond. De set werd uiteindelijk makkelijk binnen gehaald met 25-16.

In set 2 begonnen we zoals we ook in set 1 begonnen en was het aan ons de taak om de scherpte waarmee wij de wedstrijd in waren gegaan vast te houden. Waar dit voor ons wel eens een valkuil wil zijn, begonnen we set 2 weer goed en liepen we gauw weer uit. Uiteindelijk werd de set 25-17.

Set 3 begonnen we weer scherp, maar toen kwam Swift toch iets meer in de wedstrijd. Bij een 10-9 voorsprong vroeg Rikus een time-out aan. Het vermoeden is dat hij hierin dreigde Pritt in te brengen voor Bonus. Könis en EV schrokken hier nogal van en ze besloten om het blok wel zo dicht te timmeren dat het even later 23-10 was. Met als gevolg dat de wissel niet hoefde plaats te vinden. De set werd uiteindelijk met 25-13 gewonnen.

Set 4 mocht Pritt dan wel daadwerkelijk spelen op de plek van Bonus. Het was een rommelige set waar we de focus even niet konden vasthouden. Gelukkig was Willy zo scherp door zichzelf te laten wisselen voor Rikus om het blok te verstevigen. Na een bal er in geramd te hebben was het verzet gebroken bij Swift en wonnen we deze set met 25-21.

Door deze mooie 4-0 overwinning en daarbij horende 5 punten betekend dat Hellas H1 weer boven aanstaat. Dit moest natuurlijk gevoerd worden, Johnny’s snackcorner had ons uitgenodigd om bij hem te dineren. En van dit aanbod maakte wij natuurlijk dankbaar gebruik. Wij willen de familie de Ruiter nogmaals bedanken voor de bamischijfjes, frikandelletjes, kroketjes en natuurlijk het patat.volleybalvereniging-hellas-nunspeet-heren1-johnnys-snackcorner-patatjes

Aanstaande vrijdag om 19.00 staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Hierin staat de uitwedstrijd tegen de routiniers van VVH op het programma. Of te wel nummer 1 tegen nummer 2. Dit beloofd een spannende wedstrijd te worden, hopelijk zien wij jullie vrijdag om 19.00 in de Sypel.