Bommen in de Koekoek

De mannen van Hellas H1 hebben een druk schema, want op donderdag avond 17 november staat een potje bekervolleybal gepland. Blok EVC was dit keer de tegenstander en ook de beker nemen de lange mannen uit Nunspeet uiterst serieus. Blok doet het goed in de 2e klasse en staan daar zelfs bovenaan, dus zeker geen tegenstander om te onderschatten.  Rond een uur of 8 vertrok het konvooi naar de welbekende Koekoek in Vaasen.

Er waren wat afwezigen deze avond dus Arjan ging met ons mee om ons te ondersteunen in deze pot, Arjan bedankt! Rikus en Daantje konden er vanwege verplichtingen in de avond helaas niet bij zijn. Maar zij waren niet de enige afwezigen, ook onze trouwe bus Ted moest helaas thuis blijven. Ted heeft wat ziekte verschijnselen en staat nu bij de dokter in de garage die hem hopelijk weer oplapt! We hopen dat hij er snel weer bij mag zijn, beterschap Ted!

Aangekomen in Vaasen moest het dan maar gebeuren. Even omkleden, warm spelen en aan de bak. De boodschap van de trainer  was duidelijk, wij spelen hoger dus door bekeren naar de volgende ronde is de enige optie. We beginnen als volgt: Willie als SV, EV en Pritt op de midden, Lars en Tinus op de lopers, Konis op de Dia en natuurlijk Sannie als libero. We beginnen sterk en pakken ons slopende spel weer op dat we ook tegen Woudenberg hadden. Er werd lekker gecombineerd, geblokt, pass was goed verzorgd en sommige aanvallende ballen klapten harder binnen dan dat de bom op Hiroshima dat deed. De tegenstander werd wat gefrustreerd en voor ons de kunst om geconcentreerd te blijven en bij tegenslagen ons eigen spel rustig op te pakken. Dat lukte en de eerste set werd gewonnen met 25-14.

2e set begonnen we slecht en kwamen meteen op een 8-2 achterstand. Dit was een goed moment om te kijken of we ons spel terug konden pakken tussen het gejoel van de tegenstander door en de scheids die we op dat moment even tegen hadden. Dit pakten we zeer goed op en bouwden al snel weer een voorsprong op en uiteindelijk weer winst. Weer 25-14.

3e set ging gelijk op tot de 10, maar daarna lag het spel weer bij de rode mannen en maakten het netjes af, 25-18. Zo boekten de mannen een 3-0 overwinning binnen een uurtje, dus werden er mooi op tijd de eerste goudgele sapjes gedronken. Hellas bekert verder en we zijn benieuwd wie onze volgende tegenstander mag worden! De volgende competitiewedstrijd is zaterdag alweer, tegen SSS. Dus een dagje rusten en dan mogen we zaterdag weer vol aan de bak.