Hellas H1 vs. NVC H1 en het Oktoberfest

Op zaterdag 28 oktober stond alweer de vijfde wedstrijd van het seizoen in gepland. De lange mannen uit Nunspeet namen het op tegen het Nijkerkse NVC. Na de wedstrijd van woensdag was duidelijk geworden dat wedstrijden niet vanzelf gewonnen worden. We moesten van begin af aan zorgen dat we de zaken voor elkaar hebben. Na afloop van de wedstrijd zou het hoe dan ook feest worden met het Oktoberfest. Maar een feestje is het natuurlijk pas echt als je wat te vieren hebt.

Op Pinkeltje en Tinus na was iedereen netjes op tijd in de zaal aanwezig voor de wedstrijd. “Tell-sell-Tinus” was later vanwege het werk en coach Pinkeltje moest eerst nog tegen een klein balletje aan meppen. We starten de wedstrijd in dezelfde formatie als woensdag. Sannie uiteraard als libero, Könis op de dia, de gebroeders Beelen op midden en de gebroeders Niebeek op passer/lopers.

We starten niet goed, de scherpte ontbreekt op bepaalde momenten waardoor de bezoekers uit Nijkerk de set verdiend binnen halen. Pinkeltje gaf tijdens de set wissel de nodige verbeterpunten aan en stuurde het team ongewijzigd het veld in.

In de tweede set gaat het wat beter draaien maar we moeten hard werken voor de punten. Uiteindelijk lukt het om een voorsprong op te bouwen en iets uit te lopen waardoor we de set binnenhalen.

1-1 de bezoekers uit Nijkerk staan weer met beide benen op de grond, ze gaan hier niet zomaar winnen. In de derde en vierde set trekken we het goede spel van de tweede set door. Met degelijk volleybal en uiteraard met steun van alle supporters lukt het uiteindelijk om ook deze sets te winnen en daarmee ook de wedstrijd. De koppositie is verdedigd en dat moet uiteraard gevierd worden.

Na de wedstrijd start het Oktoberfest in de kantine met een lekker brödje Bockwürst en een drankje on-the-side. Na de nodige broodjes is het dan tijd voor een potje Bingo. Ook dit jaar zijn er weer fantastische prijzen te winnen voor alle deelnemers. Iedere ronde is het dikke pret met Rikus en Willy als presentatie duo. Helaas hebben we wel moeten constateren dat Pritt een onrechtmatige Bingo heeft gehad. Als sanctie daarop is hij verplicht om minimaal 6 loten van de grote clubactie te kopen bij Lars. Na de prijzenregen van de Bingo start de Oktobeerpong-competitie, het gaat er heftig aan toe. Er doen veel fanatieke teams mee met wisselend succes. Het toernooi verloopt met de bekende spelregel discussies vrij soepel en gemoedelijk. De uiteindelijke winnaar is helaas nog niet bekend en wordt pas bekend gemaakt na de dopingcontrole. Nog een paar drankjes en dan is het tijd om de lichten uit te doen.

Het was een mooie dag en we willen alle supporters een feestgangers bedanken voor hun komst en support. De volgende wedstrijd is op zaterdag 4 november in Putten. We spelen dan tegen OMS H1 en we hopen dat jullie er dan ook weer bijzijn, graag tot dan!