Heren 1 speelt oefenpotjes, weejoo!

Op zaterdag 3 september was het dan weer zo ver, de mannen van heren 1 mochten weer aan de bak. Door het fantastische kampioenschap van vorig jaar mogen de heren aan de bak in de 1e klasse dit jaar, en daar moet even voor geoefend worden. Deze dag stond er een 4 kamp op het programma met een 1e klasser en 2 promotie klassers. De kans dus om te testen hoe goed we nou echt zijn.

Vanuit Nunspeet vertrekt het konvooi naar het verre Ommen (je moet er wat voor over hebben) om zich om 3 uur te melden voor de eerste wedstrijd tegen Pegasus, de 1e klasser. Er waren wat afwezigen deze dag, Daantje en Sannie hadden een familiedag en Lars moest werken. Wel gingen Lennard en Thijs van heren 2 mee om ons te helpen deze zware dag. Na wat opwarmen en inspelen waren we er klaar voor. Willy kwam met de hoopvolle woorden: ‘’het is niet de vraag of we winnen, maar met hoeveel.’’ Nou met die intentie gingen de strijders dan maar het veld in. Rikus en Tinus op de lopers, bonus en eeuwige veeg op de midden, Willy als spelverdeler en Konis op de dia. Deze wedstrijd kunnen we kort over zijn. We speelden goed, heien een paar ballen in, maakten wat kill blocks en wonnen de eerste set gemakkelijk (ja hoor, de mannen trekken de vernietigende lijn van vorig jaar gewoon door). 2e set precies hetzelfde, en mochten Thijs en Lennard nog mee doen. Natuurlijk even wennen voor de jongens, maar ook deze set ging naar de rode mannen.

2e wedstrijd moest het dan gebeuren, de pot tegen de promotieklasser Volco. Weer even opwarmen en weer aan de bak. 1 wijziging in de opstelling, Pritt kwam erin voor Bonus. Tot onze verbazing (eigenlijk ook weer niet) speelden we goed en kwamen we weer in ons vertrouwde ritme op voorsprong. Rikus en Tinus sloegen de ballen hard in, Konis mocht een paar kill blockjes op zijn naam schrijven, eeuwige veeg sloeg lekker in, en Pritt? Tjaa… Pritt kreeg een open kans zonder blok op de midden. Iedereen stond te kijken hoe Pritt die bal genadeloos in ging slaan. Maarja Pritt had andere plannen, er kwam een prikballetje die nog geen centimeter ver van het net ging. Iedereen stond verbaasd te kijken hoe laf die bal was en niemand juichte. Rikus bood zelfs zijn excuses aan de tegenstander voor die bal. Toch speelden de mannen goed en sloegen Volco van het veld weg, een 2-0 overwinning.

De laatste pot kwam er gelijk achteraan, Olhaco was nu de tegenstander. De mannen waren nog warm en in vorm , dus dat zal wel weer een fantastische overwinning worden en zouden de mannen ongeslagen vertrekken uit Ommen. Helaas ging dit sprookje net anders. We begonnen goed aan de eerste set, maar daarna zakten we nog harder in elkaar dan een mislukte vanillepudding. De batterij was op en niks lukte meer. Toch mochten we niet opgeven en streden we door, maar konden de 2-0 nederlaag niet vermijden. Iedereen was teleurgesteld, want ze wisten wat hun maandag dan weer te wachten stond….. matjes 😀

Na de tijd dronken we het verdriet weg met wat goudgele sapjes en gingen de mannen na een goede dag volleybal weer naar de auto’s. Bestemming nog niet Nunspeet, eerst moest er nog even gebunkerd worden bij de McDonalds en moesten de nodige Pokémons gevangen worden. De volgende oefenwedstrijd is op 17 september thuis in Nunspeet, dus mocht u niks te doen hebben kom gerust kijken!