Heren 1 uit vs. Ermelo en MVP betekend natuurlijk…?!

2 april, een memorabele datum, niet de datum van een wedstrijd, maar de datum van mijn laatst geschreven wedstrijdverslag. Toen geschreven over een titanenstrijd tussen de nummer 1 en 2, in de wedstrijdverslagen van dit seizoen komen we ineens de afkorting MVP tegen… Wie heeft dat verzonnen? Waar gaat dat over? MVP betekent natuurlijk Most Valuable Player, maar de potentie van deze afkorting is enorm en de bestaande betekenis doet de ongekende mogelijkheden tekort, daarom pleit ik voor een bredere interpretatie van MVP, en daag daarbij iedereen uit dit ook te doen.

Maar goed, genoeg vaag gezwets. We gaan beginnen, want op donderdag 23 november moest gespeeld worden in Ermelo tegen Pauwervoll in de Sporthal Calluna MVP (Met Veel Plankjes), EV former MVP en Bonus hebben deze heren eerder gefloten en toen was al wel duidelijk dat dit team degelijk speelt en menig team een lastige avond kan bezorgen, gefocust dus onderweg met Ted, mede gesponsord door Auto Remco MVP (Mooi Vrienden Prijsje).

Eenmaal aangekomen; omkleden en Sannie MVP (Met Vieze Poepjes) liet weten dat hij er was en daar was geen ontkomen aan! Omkleden en inspelen, ff balletje trappen en beginnen. In de basis Rikus, Tinus MVP (Met Vage Praatjes), EV, Pritt MVP (Minder Verstaanbare Praatjes), Willy en Konis. Het ging wat moeizaam en halverwege de set kwam Lars in het veld voor Rikus, Lars, de enige (enige, en niet enigste, want als enige ben je al alleen en kan er geen sprake zijn van overtreffende trap…) eigenlijk zonder duidelijke bijnaam en waar we al jaren geen eenduidige en bevredigende invulling aan hebben kunnen geven. Totdat de militaire omgeving van Lars te kennen heeft gegeven dat Lars nu een “Pleun” is, hoewel het niet vanuit ons komt, lijkt mij dit een prima moment om Lars deze bijnaam ook te geven en dat Lars nu ook een bijnaam heeft is uiteraard ook MVP (Mooi Voor Pleun)…

Maar goed, pass beter onder controle en het spel werd wat beter, EV scoorde punt na punt op het midden en de set werd verdiend gewonnen met 24-26, vooral de laatste punten waren spannend toen Pauwervoll veel dichterbij wist te komen dan verwacht en gewenst.

2e set dus scherper beginnen en gelijk gas geven! Dat ging goed en met redelijk weinig problemen wonnen we deze set met 20-25 en tevens de derde set ging voorspoedig met 16-25 naar de Lange Mannen.

Reden genoeg voor de coach om Bonus een rentree te maken op zijn eigen positie, wat stroef, maar bij een stand van 5-4 kwam de libero er weer in voor Bonus en voor we het wisten stond we 18-9 achter. Passend liep het nog redelijk goed (één service serie tegen daar gelaten), maar aanvallend wisten we niet meer te scoren en alle ballen die terugkwamen vielen langs en achter het blok, hoewel Pleun en Sannie veel loopwerk verrichtten zat het niet mee. Her en der werd er nog een bal in gepompt werd door EV en Rikus, maar het was dweilen met de kraan open. Reden genoeg om Bonus er weer af te halen voor Wonderboy Pritt, hij moest het tij keren. Een paar mooie services, maar het mocht helaas niet meer baten (het lag ook namelijk helemaal niet aan Bonus 😉) en de set werd verloren met 19-25. Gewonnen met 3-1, een puntje voor Ermelo en dat is natuurlijk MVP (Mooi Voor Pauwervoll) maar laten we niet vergeten, zij hebben nog steeds MVP (Meer Verloren Potjes).

De kantine in, we waren klaar rond 23:00 en dat is natuurlijk prima etenstijd, biertjes erbij en ook Moeder den Besten houdt MVP (Meer Van Pils). Een teamschaal besteld, zowel met bittergarnituur en friet want sommigen zijn MVP (Meer Voor Patat) omdat we maar 1 schaal hadden en 2 tafels werd besloten om een tafel als schaal te gebruiken en daarna natuurlijk het MVP (Mixen Van Pindasaus) wat gepaard ging MVP (Met Veel Protest).

Conclusies; 3-1 uit winnen van Pauwervoll is dikke prima, goed gewerkt en ik denk dat ik namens meerdere mensen spreek als ik zeg dat Pleun onze ware MVP was van deze wedstrijd.

Tot zover; donderdag 30-11 bekeren we uit in Vaassen!