Heren 1 vs. OMS Heren 1 een mooi affiche

Afgelopen weekend stond rood omcirkelt in de agenda van de lange mannen uit Nunspeet. De mannen zouden gaan zeevissen. Moest er dit weekend niet gevolleybald worden dan? Nou dat is  een belangrijke bijzaak, de activiteiten naast het volleybal zijn minstens zo leuk.

Eerst de bijzaak dan maar, wat volgens de tegenstander OMS Putten toch belangrijker is gezien het berichtje op Facebook op vrijdagavond dat ze de eer hadden om tegen EX-EREDIVIESPELER te mogen volleyballen. We vertrokken om 12 uur met TED en de TEDLA richting Putten. Na een bak koffie te hebben gedronken gingen we richting de kleedkamer om om te kleden. En na een potje te hebben gevoetbald begonnen we aan de warming up. Tijdens de warming up bedacht Pinkeltje de volgende opstelling: Gebroeders Niebeek op de pass loper positie, broeders Beelen op het midden, Tinus op de diagonaal en natuurlijk Willy op spelverdelerpositie en Sannie als libero.
We begonnen geconcentreerd en met gevarieerd aanval spel liepen we snel een paar punten uit. Hierna werd OMS sterker en gingen we gelijk op naar het einde van de set. Gelukkig was de diagonaal van OMS zo vriendelijk om een voetfout te maken op 24-23 voor Hellas, zodat Hellas de eerste set won.
De 2de set begonnen we met de zelfde opstelling, HELAAS kreeg OMS meer grip op ons aanvalspel en met extra servicedruk won OMS de 2de set met 25-20.
De 3de set begon Daantje ipv Tinus op de dia positie, ook deze set waren we aan elkaar gewaagd. Maar aan het einde van de set maakt OMS een paar foutjes waardoor Hellas de set weet binnen te slepen met 25-23.
In de 4de set begonnen we net zoals we 3de set begonnen. Aan het einde van de set maken wij 3 fouten achter elkaar, waardoor OMS de stand gelijk trok met 25-21.
De 5de set zeiden we tegen elkaar, alles goed maar we gaan hier niet onze eerste verliespartij oplopen van het seizoen oplopen. Bij een goede service serie van Daantje liepen we gauw uit, waardoor we de set met 15-9 wisten te winnen.
Na de 6de set met overmacht te hebben gewonnen gingen we onder het luid gezang met de wereldhit Word Zeeman van Ancora douchen.
In de avond kwam het treurige bericht dat het schippertje het niet aandurfde met de wind… Weddenschappen over wie het eerst de vissen zou gaan voeren konden de prullenbak in. Nu moesten we gaan verzinnen hoe we de zondag alsnog nuttig konden besteden. Het werd uiteindelijk bowlen en uit eten bij de Dikke Alice. Na een masterklas van Pritt en een paar biertjes verder smaakte het eten heerlijk.
Al met al een goed weekend voor de lange mannen van Hellas. Volgend weekend spelen we thuis nou ja bijna thuis, in Elspeet. Ja, u leest het goed we spelen volgend weekend een thuiswedstrijd in Elspeet tegen Avior. De wedstrijd start om 17.00uur en we hopen al onze supporters daar te zien!