Man man man, wat slecht!

volleybal-vereniging-hellas-nunspeet-heren1-2016-wedstrijdverslag-esvDonderdag 3 Oktober moest een avond worden om nooit te vergeten. Helaas, het werd een wedstrijd om maar gauw te vergeten.

Om kwart voor 8 was het gierende banden geblazen richting onze lokale rivalen, Elspeet. Rikus was niet aanwezig i.v.m. zijn studie en Daantje heeft een botkneuzing opgelopen van de vorige wedstrijd. Omdat de weg richting Elspeet afgesloten was, moesten we maar een toeristische route nemen via Vierhouten. De bus pruttelde lekker door en wij vermaakten ons achterin wel met de nodige Nederlandse hits die weer door de speakers knalde. Eenmaal aangekomen ff wat gedronken en het was tijd om onze apenpakjes weer aan te trekken.

Als we kijken naar de ranking en de kwaliteiten van beide teams, dan moesten wij toch wel de bovenliggende partij zijn in deze wedstrijd. Elspeet doet onderin mee in de 1e Klasse en Hellas staat op een mooie 2e plek. Elspeet bestaat voornamelijk uit ervaren spelers die hun botten voornamelijk al versleten hebben terwijl Hellas een dynamisch jong team is met her en der wat ouwe rotten erin.

Nog even een peptalk van Bonus en Willy in de kleedkamer en het inspelen kon beginnen gevolgd door de wedstrijd.

Willy start uiteraard als spelverdeler, Tinus en Lars als passer/lopers, de gebroeders Beelen bezetten de midden posities en onze veteraan Sannie in het blauw als libero. Bonus bemant de bank samen met Daantje.

We begonnen de wedstrijd erg goed, beter dan de afgelopen wedstrijden waar we juist elke keer slecht begonnen. Er werd een goede service druk uitgedeeld waar Elspeet geen antwoord op had. Halverwege de set werden er 2 wissels aangevraagd door Elspeet maar het mocht niet baten. Wij zette de druk door en winnen de set uiteindelijk met 25-15.

Echter moesten wij wel de druk erop houden want anders konden we nog wel eens aan de bak moeten.

In Set 2 konden wij onze service druk niet goed doorzetten, althans… Elspeet begon vat op de wedstrijd te krijgen waardoor wij het lastig hadden. We kregen meer moeite met scoren en Elspeet speelde een aantal goede side-outs. De nodige time-outs werden aangevraagd maar het mocht niet baten, de set word verloren met 21-25.

Set 3 kunnen we eigenlijk heel kort over zijn, het was dramatisch. Man man man, we konden geen kant op en niks wou meer lukken. Elspeet had de blokkering op orde en wij konden er gewoon niet doorheen komen. De setstand spreekt dan ook voor zich, 11-25.

Het was nu of nooit, wouden we nog wat proberen dan moest het nu gebeuren. We vlogen achter elke bal aan en Sannie was aan het stofzuigen als nooit te voren. Een aantal goede blocks op het midden waar Elspeet geen antwoord op had en deze set werd dan ook met 25-21 gewonnen.

In Set 5 ging het lang gelijk op tot aan de 10 ongeveer. Elspeet zette een goede service serie neer waardoor zij uitliepen naar 15-10 en de wedstrijd daarmee naar zich toe trokken.

Een spannende pot was het, maar we hebben niet het niveau gehaald dat nodig was. Deze week maar weer verder trainen op verbeterpunten en zaterdag 12 november om half 5 hebben we een belangrijke pot tegen onze concurrent de nummer 3 Woudenberg.

KOMT DAT ZIEN!