Oefenpotje Heren 1 tegen Ormi H1

Op maandagavond stond het oefenpotje tegen promotieklasser Ormi H1 op het programma. Ormi H2 zat vorig jaar bij ons in de competitie, weet u de uitwedstrijd nog? 24-0 voor, totdat onze eigen Eeuwige Veeg (EV) zijn blok verkeerd neer zette… En het jaar daarvoor de jaaromzet van de kantine Ormi moesten stuwen… Maar ja dat is allemaal verleden tijd.

Ormi H1 was vorig jaar knap 3e geworden in de promotieklasse, dus we wisten dat we aan de bak moeten. Net als afgelopen zaterdag, speelt ook bij Ormi een oude bekende, de snelle middenman René Spijkerbosch, of was dit vroeger zo?

Zoals afgesproken dronken we om 20.20 de laatste slokken koffie op om ons vervolgens om te kleden en aan de warming up te beginnen. De knallers van John West vs Lange Frans, Django Wagner enz. enz. galmde door de zaal.

Omdat Willy op vakantie is de komende twee weken, moeten wij gelijk ons geheime wapen inzetten aan het begin van het seizoen. De eerste set begonnen we dus met Rikus als spelverdeler, Könis op de diagonaal, Lars en Tinus op de passloper posities, op het midden Bonus en EV en Sannie natuurlijk op de liberopositie. De eerste set begonnen we een beetje zoekend en bij een 2-7 achterstand doken we de time-out in. Daantje dacht nog een tactische zet te kunnen doen door het telbord om te gooien, en de stand op 3-7 te zetten, maar helaas de tegenstander was scherp, dus werd toch weer 2-7. Na de time-out kregen we vat op de service en kropen we langzaam weer naast Ormi. Aan het einde van de set maken we een paar persoonlijke fouten waardoor we de 1e set 25-22 verliezen.

In de 2e set begon Pritt op de plek van EV op het midden, voor de rest bleven we staan. Hellas was nu wel gelijk bij de les, en de set ging gelijk op. Maar nu wist Hellas de punten boven de 20 wel te verzilveren en de set ging met 25-22 naar Hellas.

De 3e set kwam Daantje er in voor Könis en EV voor Bonus. Gelukkig merken we dat Daantje weer langzaam in vorm begint te raken, waardoor we weer een muurtje in ons boeteschrift mochten noteren deze set. Verder waren we deze set weer aan elkaar gewaagd, maar verloren we deze set nipt. Om en nabij 25-21.

De 4e set zeiden we tegen elkaar, dat we Ormi toch echt wel kunnen hebben, en dat we scherp moesten beginnen. Rikus begon zijn mede teamgenoten te vinden en na een paar mooie series, paar dunks van Rikus, waar Spijkerbosch zelfs stikjaloers op was, en een voltreffer op de rechtdoor van Lars stonden we al gauw 16-4 voor. Waarna we de set professioneel binnen sleepte met 25-15.

Helaas ging na de 4e set het ligt uit, waardoor er niet voor de winst gestreden kon worden. De conclusie in de kantine was na afloop van de 2 oefenwedstrijden tegen promotieklassers: we zijn klaar voor het nieuwe seizoen! En hopen dat we gauw elke week zulke mooie/spannende wedstrijden mogen spelen!

Zaterdag 24 september mogen we dit meteen laten zien in Elburg. Om 14.00 spelen we tegen H2 van EVV, waar we weer een paar bekenden mogen begroeten! Jullie zijn allemaal van harte welkom om ons te bewonderen.

Wheeloo en misschien tot zaterdag!