Van een spannend potje op papier, naar 5 punten binnen het uur aan het bier!

Eindelijk zaterdag, we mogen weer! Vandaag staat de kraker op het programma, de heren uit Woudenberg (de huidige nummer 3) komen namelijk op bezoek. We maken ons samen met het publiek op voor een spannend potje vechtvolleybal. Na de wanprestatie in Elspeet hebben we  ons voorgenomen om die vieze nasmaak weg te spoelen met 5 punten in eigen huis tegen Woudenberg.

Oke daar gaan we, bijna iedereen is op tijd en zelfs de broeders Beelen hebben hun familieweekendje onderbroken om  bij deze topper aanwezig te zijn. Onder het motto “nu we er toch zijn “ vertoonden deze mannen ook nog even hun kunsten bij het tweede herenteam van Hellas omdat de bezetting nogal mager was. Namens heren 2 bedankt!

Iedereen omgekleed, behalve Daantje, hij heeft nog steeds last van zijn blessure die hij 2 weken geleden had opgelopen. We hopen dat hij snel weer zijn kunsten kan laten zien! Wanneer we dan ook eindelijk compleet zijn starten we de muziek en kunnen we beginnen met de warming-up. Niet alleen valt de muziek bij ons eigen team in de smaak maar ook Gerda Jans showt haar dansmoves en laat zien dat ook zij helemaal klaar is voor de wedstrijd.  Snel weer terug naar ons eigen veld, het inslaan ziet er keurig uit en er heerst een agressief  sfeertje wat de wedstrijd ten goede moet komen.

De belangrijkste punten bespreken we nog even kort voordat de strijd om de koppositie los barst. Tinus is wat later omdat hij moet werken en daardoor starten we met enkel een wijziging op de lopers plek. We starten als volgt, Willy (Wilbert) als spelverdeler, Bonus (Sander) EV (Joran) op midden, Könis (Richard) op de diagonaal, Sannie (Sander) als libero en de gebroeders Niebeek (Lars en Jarik) op de lopers plekken. Daantje (Daniël) neemt de rol als coach over en Pritt (Simon) neemt plaats in het trappelhok.

De wedstrijd start en er gebeurt iets wat niemand had verwacht… We walsen, maar dan ook echt walsen in de zin van het vernietigen van een tegenstander, over Woudenberg heen. De tegenstander komt er niet uit en wij rossen iedere bal binnen de lijnen. De eerste 3 sets zijn een kopie van elkaar en zelfs met een paar wisselingen winnen we ze allemaal met 25-10!!

Tijdens de derde set is Tinus, helemaal bezweet, binnen komen rennen en dat werd beloond. Hij mag starten in set 4 ten koste van Lars. Wanneer ook de laatste volleyballiefhebbers een plaatsje hebben gevonden in het publiek starten we met de laatste set. De wissel heeft geen gevolgen voor ons spel want ook nu is Woudenberg onzichtbaar. Iedere keer weer stuiten zij op de Nunspeetse muur aan het net. Deze set eindigt in 25-12!!

Hoppa, makkelijker kun je ze niet krijgen: 5 punten binnen het uur.  Op naar de kantine een paar koude biertjes en doen waar we echt goed in zijn. Ook op dit vlak winnen we met gemak van de heren uit Woudenberg die inmiddels met de staart tussen de benen de sporthal verlaten. Een van de spelers verzekerd ons nog even dat ze de volgende keer wel wat meer tegenstand zullen bieden. We zullen het wel zien, voorlopig hebben we de koppositie weer overgenomen en zijn we komende week weer trotse lijstaanvoerder!

LET OP: Aankomende week hebben we en dubbel programma. Donderdag 17-11 spelen we in en tegen Blok EVC uit Vaassen voor de beker. En zaterdag reizen we af naar Barneveld om het daar op te nemen tegen de plaatselijke groenen.