Het weekend van Heren 1: Oefenwedstrijd & Teambus!

Op zaterdag 17 september hebben we het nieuwe seizoen ingeluid met een dag voor en door de vereniging. Hartstikke leuk natuurlijk een oefenwedstrijd tegen Blauw-Wit heren 2 in de eigen sporthal maar er gebeurt wel meer.

Vrijdag

De avond voor de oefenwedstrijd vierde Willy zijn verjaardag, gefeliciteerd nog! Bijna het hele team was aanwezig, Tinus moest werken en had dus een reden om er niet te zijn, Daantje was wat later vanwege een andere bbq en Pritt had ook een bbq en hij zou kijken hoe laat die bbq klaar zou zijn. Het team ging er ter goede trouw vanuit dat Pritt koste wat kost aanwezig zou zijn, misschien wat later dan gepland maar je laat je team in ieder geval niet in de steek. Na de nodige sapjes werden we toch ongerust zou Pritt nog wel komen? Mocht hij niet komen dan zou dat een enorme teleurstelling zijn aan de ene kant maar aan de andere kant ook goed nieuws voor het boeteboek want: Kassa!

Bonus nam uiteindelijk het initiatief om even te bellen met Pritt en na een hoogstaand gesprek werd duidelijk dat hij niet meer baii zou zijn. Direct werd besloten dat dit geld ging kosten en dat zaterdag alleen nog de hoogte van de boete moest worden vastgesteld.

volleybalvereniging-hellas-nunspeet-heren1-teambusvolleybalvereniging-hellas-nunspeet-heren1-teambus

Zaterdag

Voor de wedstrijd de teambus van heren 1 gepresenteerd. Afgelopen zomer is er hard gewerkt om de bus op tijd klaar te krijgen. Het resultaat mag er zijn deze prachtige rode bus met zwaailichten gaat ons komend seizoen naar de uitwedstrijden brengen. De bus heeft overigens nog ruimte voor sponsoren dus mocht er interesse zijn dan kun je contact opnemen via: vvhellash1@gmail.com

Dan nog even de wedstrijd, op het menu stond Blauw-Wit Heren 2 uit Oldebroek. Bekend bij heren 1 omdat we twee jaar geleden nog tegen ze gespeeld hebben maar ook vanwege oude bekenden zoals Gerben Storteboom en Jaap-Peter Weerd mee speelden. Twee jaar geleden waren we redelijk aan elkaar gewaagd en ondanks dat Blauw-Wit inmiddels promotieklasse speelt hadden we er vertrouwen in dat we een goede kans maakten tegen dit team.

We starten als vanouds met Willy op spelverdeler, Könis op Dia, Sannie op Libero, Lars en Tinus op de Paserloper en Bonus en EeuwigeVeeg (EV) op de midden. Pritt, Rikus en Daantje houden de bank warm in de eerste set.

De wedstrijd begint en we doen meteen goed mee. Tot de 20 gaat het gelijk op maar op het einde van de set werden er te veel kansen gemist en daardoor gaat de eerste set naar de bezoekers.

Voor de tweede set wordt Bonus naar de kant gehaald en komt Pritt in de ploeg. In deze set gaat het opnieuw gelijk op maar dit keer maken wij op het einde van de set de minder fouten. waardoor we de set weten binnen te halen.

De derde set, Könis gaat de bank op en Daantje neemt de dia over. Het team zit goed in het ritme door de winst in de vorige set. Bijna alles lukt en de tegenstander krijgt geen grip op ons spel. De eindstand van 25-9 in deze set doet een beetje aan het afgelopen seizoen waarin dit de normaalste zaak van de wereld was. In de vierde set komt Rikus in de ploeg. De set is wat rommelig van onze kant en ondanks dat we van tijd tot tijd goed staan te scoren missen we te veel kansen. De bezoekers winnen deze set uiteindeljk terecht mede doordat we te veel eigen fouten maken.i

Het resultaat na vier sets geeft de krachtverhoudingen goed weer: 2-2 in sets. De vijfde set zou gaan bepalen wie er een overwinning kon bijschrijven in de voorbereiding op de competitie. Ondanks het goede spel aan het begin van de vijfde set lukt het niet om het verschil te maken en gaat het gelijk op tot halverwege de set. Daarna is het beste van het spel er af aan onze kant. De bezoekers uit Oldebroek pakken uiteindelijk de laatste set met 10-15 en winnen daarmee ook de wedstrijd.

Al met al kijken we terug op een mooie oefenwedstrijd waarbij we ons goed hebben kunnen meten met een team dat in een hogere klasse uitkomt. Maandag 19 september staat de laatste oefenwedstrijd op het programma. Ormi Heren1 uit Epe komt dan op bezoek in Nunspeet. De wedstrijd begint vanaf ongeveer 20.45uur. Check ook onze Heren 1 facebookpagina en like!

Alle fans bedankt voor jullie support en graag tot ziens, weejoo!