Het laatste potje van H1 in 2019

Op donderdag 19 december speelt H1 zijn laatste potje van het jaar 2019. Eind december is traditiegetrouw een periode om terug te blikken. Wij houden wel van traditie maar er zijn al genoeg jaaroverzichten dus we slaan die onzin meteen over. De selectie is, op Lars na compleet hij moest met zijn collega’s een sapje drinken. Daantje is weer van de partij, zij het beperkt inzetbaar maar dat zijn er wel meer in de selectie.

Goed dan de wedstrijd, we starten met de Willy, Könis, Tinus, Pritt, Bonus en Tinus. De lange mannen uit Nunspeet nemen het op tegen de jonge garde van Blauw-Wit, uit Oldebroek (voorbij Elburg en dan nog een aantal weilanden verder). Een redelijk bekende tegenstander die in het verleden vaak goed was voor een hoop punten voor Hellas. Doel van de wedstrijd is dan ook helder: een lekker potje spelen en slopen die gasten!

De start van de wedstrijd is wat rommelig met iets te veel eigen fouten. Gelukkig komen we gelijkelijk op stoom en komt er wat spanning in de wedstrijd. Helaas kan Willy daar niet al te best mee omgaan, hij gaat door zijn enkel (schwalbe) en kan helaas niet meer verder spelen. Gelukkig is EV op de tribune zo sportief om hem te verzorgen met een gekoeld bruin flesje met licht verdovende werking. Mooi klote dus tijd voor plan B. Daantje is er dus wisselen maar en door. Helaas is het gemis van Willy als spelverdeler moeilijk op te vangen door de middenmannen die het spelverdelen overnemen. De set gaat uiteindelijk verloren met 18-25.

Set twee blijven we staan zoals geëindigd in de eerste set. We moeten samen hard werken om het spel te maken om zo Blauw-Wit onder druk krijgen. Dat laatste lukt helaas niet en de set gaat verloren met 16-25.

In set drie is het mooi geweest voor Daantje en is het tijd voor plan C. Plan C is Nelis in een rood shirtje hijsen en als spelverdeler het veld in sturen. Het is even wennen voor Nelis die voor het laatst in de jeugd actief was als spelverdeler. Het gaat desondanks best goed en we komen meer in ons spel. uiteindelijk is het nog niet genoeg om een set te winnen maar met 21-25 ruiken we in elk geval dat we nog een punt in eigen huis kunnen houden.

De laatste set starten we ongewijzigd, we starten goed en lopen geleidelijk uit op de Oldebroekers. Het spel aan de kant van Hellas is overtuigend en de wil om toch nog een set te winnen is duidelijk aanwezig. Met van tijd tot tijd een lekker blokje en een stevige aanval maken we uiteindelijk vrij eenvoudig het verschil en winnen we de laatste set met 25-17.

Helaas een verlies partij vlak voor het einde van het jaar, gelukkig is de kantine daar en kunnen we ons verdriet verwerken onder het genot van een paar klassieke hits. in de kerstvakantie gaan de lange mannen oliebollen bakken voor het goede doel. dit doen we op 30 december en aansluitend zijn de lange mannen te aanschouwen op het legendarische oliebollentoernooi. De competitie wordt in het nieuwe jaar vervolgt op 11 januari met een thuisronde, Dan ontvangt Hellas de koploper VZK H1 uit Wezep, direct een mooie kraker!

Wij wensen jullie een mooi nieuwjaar toe en hopelijk zijn jullie ook in 2020 weer massaal in de sporthal!