Hoe staat het ervoor met Dames 1?

Nadat de wedstrijdverslagen even zijn blijven liggen, wilden we jullie toch weer op de hoogte brengen van wat zich in de afgelopen weken heeft afgespeeld binnen de lijnen van het volleybalveld.

Allereerst mochten wij op zaterdag 18 maart SDS Voorthuizen verblijden met ons bezoek. Met een net dat hing als een hangmatje mochten we dan toch echt aan de wedstrijd beginnen.
Over de eerste set kunnen we heel kort zijn, 25-7 voor de Nunspeetse Nozems. Ging mooi vlot, alles liep zoals het moest lopen en de eerste set was binnen. Daardoor waren we misschien ietsjes overmoedig, want in de 2e set ging het wel gevaarlijk gelijk op. Bij een stand van 24-25 in het voordeel van SDS, wisten ze met een service die precies op de net rand bleef hangen en uiteindelijk aan onze kant op de grond te vallen, een punt in Voorthuizen te houden. Even zuur, maar niets aan te doen. In de 3e set werd dat echter wel direct goed gemaakt met een ace van Wendy, waardoor de toon weer was gezet. Toen Annemiek even later zelfs de volleyrol wist toe te passen in het veld was het duidelijk, we zijn weer wakker. Het liep ook op rolletjes. Tot we van 21-17 in ons voordeel, naar 21-21 gingen. Ik hoor je denken: wordt het dan toch nog spannend? Nou ja, dat werd het. Het moet van 24-24, naar 26-26, naar 28-28, wat een ellende. Na een killblock op buiten van Ismay en Miranda kregen we dan toch eindelijk weer dat puntje voorsprong, waarna Annemiek de set af wist te maken. Hoppa! Op naar de laatste set, wat ons betreft. Eerst leek dat nog wat spannend te worden, maar aan het einde wisten we het netjes af te maken. Dit mede dankzij Sifra, die ons wilde vergezellen die avond. Bedankt! Met een stand van 25-19 op het telbord werd de wedstrijd afgefloten en mochten we Voorthuizen verlaten met een winst van 3-1.

En een weekje daarna, op 25 maart, was het dan alweer tijd voor dé wedstrijd. Althans, zo voelde het wel een beetje. We mochten naar Lelystad om daar te strijden tegen Volta Dames 1. Vanwege geblesseerde spelers en geen mogelijkheden om andere speelsters mee te nemen, mocht Maaike weer op haar vertrouwde middenpositie. Mooie dingen. We begonnen set 1 gelijk volle bak. Na een machtig mooie servicereeks van Marinka en een paar mooie 1e tempoballen op het midden, stond het al snel 10-6 in het voordeel van Hellas. Maar Volta staat niet voor niets op plek 2 in de competitie, dus de rally’s werden steeds langer en het publiek in Lelystad steeds luidruchtiger. Lelystad liep wat uit, naar een stand van 17-21. Er is onwijs hard gewerkt en we hebben ons nog teruggevochten, maar met een stand van 23-25 gaat set 1 naar Volta.
Over set 2 moeten we het niet te lang hebben. Bij een stand van 1-10 kwamen de punten voor Hellas ook weer binnen. Met een flinke pegel van Miranda, een pancake van Wendy en Maaike weer aan het net, komen we weer wat dichterbij Volta, 11-14. En ondanks dat Lynn een heerlijk balletje dwars door het tweevrouwblok slaat, Erica als een malle staat te verdedigen, lukt het ons deze set niet meer om Volta bij te houden. Met 13-25 gaat deze set ook naar Volta. Set 3 gaat enorm gelijk op, waar het echt retespannend wordt. De punten gaan echt om en om en uiteindelijk valt de set de kant van Volta op. Met 26-28 gaan we door naar de laatste set. Ondanks dat de inzet in deze wedstrijd enorm is geweest, was Volta toch wel onwijs sterk. Wendy heeft zich t ongans in t veld gelopen om de ballen te verdedigen, en ook door de rest is er gespeeld als een malle. Helaas was met 10-25 het toch echt gedaan met de laatste set en daarmee de wedstrijd tegen Volta. Geen punten mee naar Nunspeet dit keer.

Ondanks dat gaan we er uiteraard aankomende zaterdag (1 april, geen grap) weer volle bak voor. We spelen dan om 14.30 uur tegen VVH Ds 2 in de Feithenhof. We hopen jullie dan weer te zien!