Kampioenswedstrijd Heren 1: het verslag

Foto: Marinka Niebeek

Zaterdag 22 april was alweer de laatste competitieronde van het seizoen 2016-2017. Ter afsluiting van het seizoen had dames 1 een Wild feestje georganiseerd, maar voordat het feest los kon barsten hadden de lange mannen van Hellas heren 1 nog een belangrijke wedstrijd te spelen. Op het menu stond E.V.V. heren 2. De opdracht vooraf was duidelijk, om kampioen te worden is een overwinning noodzakelijk. Na de motivatiespeech van coach Rikus, iets met ‘DOEN’ (discipline, onverzettelijkheid, emotie en nu) waren we klaar om deze laatste klus te klaren.

De warming up zag er goed en geconcentreerd uit, we zijn er klaar voor. We starten net zoals afgelopen wedstrijden met Willy als spelverdeler, Konis op de dia, Tinus en Rikus op passerloper, de gebroeders Beelen als middenmannen en Sannie op de libero. We starten wat slordig aan de wedstrijd en maken wat onnodige foutjes, maar gelukkig maakt E.V.V. er nog meer en als snel lopen we punt voor punt uit.  We winnen de eerste set met 25-17. De 2e set starten we met dezelfde opstelling als in de 1e set, we voeren de servicedruk verder op en Elburg komt maar moeilijk tot scoren. Bonus komt Eeuwige veeg vervangen en pakt meteen zijn puntjes mee. We spelen de set netjes uit en winnen met 25-14. We hebben nog 1 set nodig om het kampioenschap definitief binnen te halen. Daantje komt in het veld voor Konis en als een sneltrein halen we deze set binnen. 25-9.

Kampioenen Ole Ole  Kampioenen Kampioenen kampioenen Ole Ole!! Hier hebben we het hele seizoen keihard voor gewerkt en na het kampioenschap vorig jaar in de 2e klasse , zijn we nu weer kampioen! Het feest moest nog even op zich  laten wachten want er moest nog een set gespeeld worden. Zonder al te veel moeite wordt ook de laatste set gewonnen (25-15) en kan het feest losbarsten.

Na eerst een ere ronde door Nunspeet met Ted gereden te hebben, barstte het feest los in de kantine. Dames 1 bedankt voor de organisatie van de afsluitende bbq/feestavond, ondanks de blauwe plekken/brandwonden en weet ik veel wat, hebben we een hele gezellige avond gehad.

Op naar het seizoen 2017-2018, waar we het weer op een niveau hoger mogen gaan proberen en ons nieuwe uitdagingen te wachten staan. Tot slot willen we een ieder bedanken voor de support/steun afgelopen seizoen en we hopen u allen volgend seizoen weer te zien in de sporthal.