Kampioenswedstrijd tegen Libero H1

Zaterdag stond weer een mooie pot op het programma: thuis tegen Libero Heren 1. Maar wat een mooie pot zou moeten worden, werd een pot die niemand voor ogen had gehouden.

We wisten dat VVH (de laatste concurrent voor de titel)  voor ons tegen Swift moest. Een kleine delegatie uit Heren 1 reisde af om te kijken bij die wedstrijd. Verlies van Harderwijk zou kunnen betekenen dat wij vandaag al kampioen konden worden. Het was een zeer spannende pot waaruit al snel bleek dat VVH niet was opgewassen tegen de poldermannen. Harderwijk verloor met 3-1 en daardoor konden wij het kampioenschap binnen halen als we zelf met 4-0 zouden winnen. Een duidelijke doel.

We mogen bijna het veld op, we hebben allemaal lang uitgezien naar dit moment. Na de degradatie van enkele jaren gelden heeft het even geduurd maar dit seizoen wisten we: het wordt ons jaar! En nu was het moment eindelijk daar dat wij kampioen konden worden!

Warmlopen was de eerste opdracht, het bleef zonder muziek helaas maar de focus was er. De wedstrijd kon beginnen na wat inspirerende woorden van Rikus. Rikus die ook in zijn grote carrière nu de belangrijkste wedstrijd in zijn leven gaat spelen, want laten we wel zijn een CEV (Europa league volleybal) potje is niks vergeleken met deze wedstrijd. De opstelling staat: Willy als spelverdeler, Tinus en Lars op de passenlopers, Eeuwige Veeg en Bonus op Midden, Rikus als diagonaal en onze libero Sannie. De wedstrijd begon en het bleek in het begin wat moeizaam alsof de spanning erin zat de stand was uit eindelijk 25-17.

De tweede set, 1 opdracht zelf minder fouten maken en doorstomen naar de setwinst dit lukt en al gauw stond er 25-14 op het telbord. Waren de zenuwen nu doorbroken of was dit gewoon een gelukje?

Set drie, wat wissels aan onze kant en we gingen door. Deze set bleek moeilijker dan verwacht, veel service fouten aan onze kant en daardoor kon Libero goed meekomen. Op een gegeven moment waren we er klaar mee en schakelde we een tandje bij en maakte we de 3e set af 25-19! Waren dit zenuwen? Nee natuurlijk niet, dit was een setje op het publiek wakker te houden aangezien de hele tribune vol zat om deze wedstrijd te aanschouwen.

De vierde set Rikus kwam weer in het veld en het leek alsof de tegenstander uit Dronten het wel goed vond zo. We speelden lekker door en de tegenstander gaf minder druk dan in de drie sets ervoor. We stoomde door alsof we een intercity waren naar Utrecht CS die station Nunspeet voorbij raast. Daar was dan het matchpoint op 24-10, het laatste punt voordat we echt kampioen zouden zijn. Willy moest en zou het laatste punt zelf scoren, de boef. De pass kwam en ja hoor, Willy tikt door en……. de bal valt op de grond 25-10 we zijn kampioen!!! Na wat confetti en lekker bier kwamen de felicitaties van de tribune. Heerlijk gevoel om kampioen te zijn maaaaar.. we zijn er nog niet. Dit was doelstelling 1: kampioen worden. Doelstelling 2 is zonder set verlies het seizoen uitspelen en dit gaat de goeie kant op.

Na de wedstrijd werd er geproost en een paar biertjes genuttigd en was het tijd voor heus kampioensfeestje!

We willen alle supporters en leden van Hellas die zijn komen kijken bedanken voor hun komst en support. We vonden het bijzonder om samen met jullie deze mijlpaal te bereiken en het feest te mogen vieren! Wilt u nou ons zien strijden voor doelstelling 2? Vrijdag 8 April spelen we om 21:00 in Harderwijk, dus ik zou zeggen komt alle kijken!!