Koekoek! – Bekerwedstrijd Blok EVC H1- Hellas H1

Vanwege een zeer succesvolle loting waren de lange mannen uit Nunspeet de eerste ronde van de beker vrij geloot. Vol verwachting keken ze uit naar de loting en raad eens wie er uit de koker kwam? Koekoek, ja, inderdaad Blok-EVC uit het pittoreske Vaassen. De ploeg die vorig jaar werd overreden door de Hellas-trein stond wederom op de nominatie om geslachtofferd te worden in de kortste route naar het Europese toneel.

Dus om 19:15 werd Ted geparkeerd voor de Koekoek en snel naar binnen voor een bakkie, koekie en een paar slechte grappen. Bij binnenkomst was de tegenstander al op weg naar de kleedkamer, ze leken er zin in te hebben, dat beloofde wat!

Bij de start van de warming-up kregen we van coach Mulder te horen dat Blok uit was op revanche en dat we dus maar scherp moesten beginnen.  Het inslaan werd overtuigend gewonnen met o.a. ex-MVP (moet veel presteren) die een paar ballen er overtuigend in sloeg, wat achteraf gezien wellicht één van de spaarzame hoogtepunten van deze sportavond was geweest.

Een echte wedstrijd werd het niet, in een matige eerste set werd Blok eenvoudig naar het eindsignaal geloodst, het werd 25-11 voor de mannen uit Nunspeet. De tweede set zette de dalende lijn van het niveau door. De mannen uit Nunspeet kwamen zelfs achter met 12-6 maar wisten deze toch met de nodige wissels en aanwijzingen van de kant om te zetten in een winst, 25-22. De derde set moest het toch maar gewoon afgemaakt worden, ondanks het matige spel kon de set toch vrij eenvoudig worden gewonnen. Een hoogtepunt in de wedstrijd was een verdienstelijke invalbeurt van Gijs, die Willy aan het eind van de derde set naar de kant mocht halen om de overwinning binnen te slepen.

Dan maar snel de kantine in, doen waar we goed in zijn: bier drinken, boeteboek bijwerken, een teamschotel of twee en uiteraard de nodige grappen en grollen.
Op de terugweg werd er volgens de overleveringen nog wat wild gekeken (of naar wild gekeken, vraag de heren zelf maar naar de details) en zo eindigde deze avond met de tweede ronde van de beker.

Zaterdag 9 december spelen we om 18:30 uit tegen SDS H1 uit Voorthuizen, we hopen op de steun van onze trouwe supporters!