Lange mannen van Hellas Heren 1 winnen eenvoudig van de Hekkensluiter, Blok EVC H1

Zaterdag 15 februari, de dag na Valentijnsdag. Een mooie dag om alle verliefdheid van je af te slaan tijdens een potje volleybal. Vandaag kregen we de heren van Blok EVC uit Vaassen op bezoek en iedereen stond te popelen om van start te gaan. Willy iets minder omdat de fysio had gezegd dat hij last zou hebben van z’n SI gewricht… De man heeft er duidelijk geen verstand van want iedereen die Willy ook maar een beetje kent weet dat hij geen eens een ruggengraat heeft.. Er kan dus ook niets scheef zitten vanwaar de klachten zouden moeten komen. Afijn Willy had dus wat last waardoor hij wat minder stond te popelen. Nelis had vorige week al laten zien prima uit de voeten te kunnen op de spelverdelers positie en zo geschiedde. Lars wederom op de liberopositie, Tinus en Rikus op de lopersplekken, Könis op de dia, Pritt en Bonus op midden, Willy als startende spelverdeler en Daantje en Nelis in het trappelhok. 

Even terug naar de warming-up, die strijdvaardig en hard was. De mannen uit Vaassen zijn onder de indruk, we staan dus al met 1-0 voor. Dan is er kort voor de wedstrijd even paniek in de tent doordat Dames 1 vergeten was dat zij moesten tellen bij ons. Gelukkig waren er drie toppers, Renate/Rebecca en Sharon, die deze rol wel op zich wilden nemen. Geweldig bedankt!! Dan terug naar de we start van de wedstrijd, nog even de koppen bij elkaar, strak beginnen en vandaag telt maar 1 ding, 4-0 winst.

We begonnen de wedstrijd uitstekend, goede passing werd gevolgd door snoeiharde aanvallen en veel servicedruk resulteerde in directe blokpunten en goed verdedigingswerk. De gasten uit Vaassen kwamen er niet aan te pas en de eerste set was binnen de kortste keren afgelopen, 25-11.

De 2e set was toch anders. Continu liepen we een paar punten achter en konden we niet echt lekker in ons ritme komen. Uiteraard was dit te verklaren, minder servicedruk en meer eigen fouten. Nadat we de 20 waren gepasseerd namen we het initiatief en wonnen we alsnog de set, 26-24.

Blok EVC oogde al verslagen, nu alleen de laatste tik nog. We gingen in de 3e set weer furieus van start en wederom wat daar een enorme voorsprong. Op het moment dat zelfs Pritt ballen gaat blokkeren weet je dat de tegenstander het heeft opgegeven, 25-9.

Mooi de winst is binnen maar zoals vooraf gezegd telde vandaag maar een ding en dat was de 4-0 winst. In de vorige set had nog een dubbele wissel plaatsgevonden Daantje nam plaats op de diagonaalpositie en Nelis mocht zijn kunstje weer doen als spelverdeler ten koste van Willy en Könis. Deze mannen mochten ook de 4e set starten en deden dat naar behoren. Toch was het Blok EVC dat weer brutaal de leiding pakte en de gehele set aan de leiding ging, met wel 4 punten richting het einde van de set. Tijd om de gaskraan nog even open te draaien en de winst naar ons toe te trekken. Ook de laatste set werd volgens afspraak gewonnen met 25-23! 

We kunnen terugkijken op een geslaagde wedstrijd en mogen gaan toewerken naar ons volgende slachtoffer, de Groenen uit Apeldoorn, en wel op zaterdag 29 februari in Apeldoorn.

About Author