Netfout of net niet?

Netfout of net niet?

Op zaterdag 26 januari was het dan zo ver, de dames uit Eerbeek (Spiker) zouden onze kant op komen voor een potje volleybal. Ondanks alle sneeuw en barre tijden stonden we keurig om half 3 op het veld om te beginnen met inlopen. Zonder muziek, dus we hebben zelf maar een liedje gezongen. Aangezien we niet bepaald in de top 3 stonden binnen de poule, was het zaak dat we punten zouden pakken.

In de eerste set begonnen we dikke prima, we gingen wat gelijk op. Geen reden voor paniek, dus we volleybalden rustig verder richting het einde van de set. Met een paar punten voorsprong wel. Totdat de scheidsrechter besloot om eens wat sensatie in het spel te brengen. Achter elkaar werden verschillende nepfouten, ehh, netfouten afgefloten. Er was niemand in de buurt van het net, maar de scheids vond van wel. Na wat meningsverschillen over netfouten stond het ineens 23-25 voor Spiker, net geen eerste set voor ons.

De tweede set dan maar volle bak, was het motto. De scheidsrechter besloot toen wat meer door de vingers te gaan zien, waaronder wat extra ballen in het veld, 4 keer spelen en wat andere foutjes. Nét niet helemaal goed. Spiker begon zich daar ook wat aan te irriteren, maar wij bleven ons eigen spel spelen. Met 25-21 was deze set voor ons, hoppa!

Over set 3 en 4 kunnen we erg kort zijn. De scheids bleef lekker creatief fluiten, maar wij bleven ons eigen spel spelen en  bleven lekker beunen. Met een strakke service en een noemenswaardige omloopbal van Maaike, wisten we zowel set 3 als set 4 binnen te halen (25-23, 25-19).

Een prachtige uitslag, waardoor we van plek 12 ineens naar plek 9 schoten. Op naar de volgende punten! De kans op punten volgt alweer snel, namelijk op vrijdag 1 februari om 21.00 uur in Omnisport – Apeldoorn. We hopen jullie daar weer te zien!

About Author