NVC uit met TED altijd leuk!

Op zaterdag 3 februari stond de wedstrijd uit bij Nijkerk op het programma. NVC staat op een 8ste plaats. Vooraf zeg je dan dat moet te doen zijn, maar na 2 nederlagen achter elkaar wisten we dat we aan de bak moesten.

Om 15.30 vertrokken we met Könis als taxichauffeur van TED naar Nijkerk. Na een aantal mooie meezing knallers kwamen we met een goed humeur aan in Nijkerk. Na een kop koffie te hebben gedronken zochten we de kleedkamer op. Omdat onze libero Sannie nog geblesseerd is en zijn vervanger Tinus later zou aansluiten, vroegen aan de mensen die die ook in de kleedkamer waren of zij niet een setje wouden libero spelen. Want met de Beelens achter in het veld wordt je ook niet blij… Helaas bleken dit de scheidsrechters te zijn voor vandaag. Dus moesten we de eerste set echt zonder libero spelen.

De startopstelling was als volgt: Willie natuurlijk als spelverdeler, Könis op de diagonaal, gebroeders Niebeek op de passer loper positie en de gebroeders Beelen op het midden. Omdat we dus zonder libero startten mochten de middens dus “helpen” met de pass en verdediging. Met veel inzet en servicedruk begonnen we de set goed en langzaam pakten wij het initiatief liepen in punten uit. Toch een beetje verrassend wonnen we de eerste set met 25-19.

Ondertussen was Tinus al gearriveerd zodat hij de 2de set kon meedoen, wat wel meer rust gaf in het achterveld. Verder mocht Daantje de plek van Könis overnemen op de diagonaal positie. Al gauw pakte we weer het initiatief en liepen we gauw uit. Tegen het einde van de set sloop de gemakzucht in het team maar we wonnen de set gemakkelijk met 25-18.

De 3de startten we net zoals de 2de set. Ondanks de waarschuwende woorden van coach Pinkeltje stonden in no time 7-1 achter. Deze achterstand konden we helaas niet meer goedmaken. De set werd met 25-19 verloren.

In de 4de set startte Könis weer op de diagonaal positie. De concentratie en spelplezier was er weer en de set werd met 25-18 binnengesleept. Na deze overwinning liet het biertje na de wedstrijd toch lekkerder smaken dan afgelopen 2 wedstrijden. Aankomende zaterdag mogen de lange mannen weer aan de bak. Om 18.30 mogen de mannen tegen OMS uit Putten. Graag zien wij jullie dan weer op de tribune!