Renswouw uit: een mooi blauw oog en een rood neusje

volleybalvereniging-hellas-nunspeet-heren1-bonus-willy-elleboog

Vrijdag 14 oktober mochten de lange mannen van Heren 1 om 21:15 aantreden tegen Renswouw heren 4. We hadden nog wat goed te maken in Renswoude, 2 weken geleden werden we hier door het 2e team van Renswouw met 3-1 van het veld geslagen. Ons doel voor vandaag was dus duidelijk, met een overwinning vertrekken uit Renswoude.

Het veld waarop we speelden stond leeg dus we konden mooi op tijd beginnen aan de warming-up. Er werd lekker fanatiek ingespeeld en het inslaan zag er solide uit aan onze kant. We begonnen de wedstrijd met Willy als spelverdeler, Könis op de diagonaal, Bonus en EV op de midden, Tinus en Lars op de passerloper positie en Sannie als libero. Rikus, Daantje en Pritt mochten de bank warm houden.

De eerste set lopen we steeds achter de feiten aan, Renswouw heeft een paar punten voorsprong en we zijn niet in staat het gat te dichten. We komen een paar keer prima terug, maar we laten ze dan net zo makkelijk weer weglopen. Halverwege de set lopen Bonus en Willy elkaar keurig in de weg, de schouder van Willy is toch net wat harder dan de oogkas van Bonus, met een mooi blauw oog en een rood neusje moet Bonus helaas het veld verlaten en komt Pritt binnen de lijnen. Het is het dus allemaal net niet aan onze kant, we werken hard, maar we hebben teveel kansen nodig om tot scoren te komen. We verliezen deze set met 25-21.

Nog geen man overboord, het staat weer 0-0 en kansen zat om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Helaas spelen we de 2e set is niet veel beter dan de eerste, wel blijven we hard werken maar de beloning blijft uit.  Wij benutten de kansen die we krijgen niet en Renswouw maakt hier dankbaar gebruik van door wel hun kansen af te maken. Daantje komt in het veld voor Könis maar ook hij kan het verschil niet maken. We verliezen de set 25-18.

2-0 achter in sets, het ziet er niet goed uit voor ons maar we geven niet op. Rikus komt in veld voor Tinus en Daantje blijft staan op de dia. Op de een of andere manier begint het nu wel te lopen bij ons. We voeren de servicedruk op, maken minder fouten en de kansen die we krijgen benutten we nu wel. Met prima spel winnen we de 3e set met 16-25.

Nu doordrukken en op naar de 5e set zou je zeggen, helaas beginnen we de 4e set slap en kijken we meteen tegen een 6-1 achterstand aan. Gelukkig kunnen we de rust bewaren en blijven we hard werken voor elk punt. Punt voor punt komen we dichterbij en halverwege de set staan we weer gelijk. We blijven netjes spelen en nu is het Renswouw dat meer fouten gaat maken, hierdoor lopen we uit en kunnen we de set rustig uitspelen, 20-25.

De beslissende 5e set, Rikus hamert er nog maar eens op om scherp te beginnen, de 5e set is tenslotte maar tot aan de 15 punten. Wij mogen beginnen met serveren en we zetten Renswoude meteen onder druk, we lopen uit naar een mooie 5-1 voorsprong, niks aan de hand en rustig uitspelen. Helaas maken wij nu een paar fouten achter elkaar en via een netservice komt Renswouw langszij en staan we 6-5 achter. Wij spelen weer side out en we voeren de druk met onze service weer op. We wisselen met een 8-6 voorsprong van helft en we bouwen de voorsprong nog verder uit. We winnen de beslissende 5e set met 7-15.

We zijn er met z’n allen in blijven geloven dat een overwinning haalbaar was en door als team hard te blijven werken hebben we alsnog de overwinning kunnen binnenhalen. Dat Renswoude een prima kantine heeft hadden we 2 weken geleden al ondervonden, maar na zo’n lekkere 3-2 overwinning smaken de pitchers en hapjes toch net iets beter.

Op de terugweg nog even snel langs de gele M om wat te snaaien en moesten onze Pokémontrainers nog aan de bak om wat Pokémons binnen te harken, al met al was het een geslaagde avond.

Volgende week hebben we een weekje rust en onze eerstvolgende wedstrijd spelen we thuis op 29 oktober om 16:30 tegen VZK uit Wezep, hierbij kunnen we jullie steun goed gebruiken. Mocht je het nog niet in je agenda hebben staan,(wat wij ons overigens niet kunnen voorstellen) zaterdag 29 oktober vindt vanaf 19.00 uur het Oktoberfest plaats in de foyer, wij hopen op een grote opkomst om er met z’n allen een gezellige avond van te kunnen maken, dus graag tot dan!