Scylla komt doordeweeks op bezoek bij Heren 1

Het is een koude regenachtige donderdagavond 14 maart. Als schimmen door de regen komen de lange mannen een uurtje eerder naar sporthal de Feitenhof. Dat doen ze natuurlijk niet zomaar, er stond weer eens een donderdagavond wedstrijd op het programma. Het werd geen makkelijke avond voor de mannen, want Scylla/Excelsior kwam op bezoek uit het verre Rhenen. Om even op te frissen hoe de uitwedstrijd verliep: het wedstrijdverslag bestond uit 19 regels waarvan er 2 over de wedstrijd gingenen niet omdat we met een volle puntentas naar huis gingen. Maarja nieuwe tijden, nieuwe kansen. Tijd om te laten zien dat de punten niet voor het oprapen liggen in Nunspeet. De mannen zijn nog steeds in strijd voor de 3e plaats dus het gas moet vol in.

Eerste even inlopen en inspelen onder het genot van diverse soorten muziek. Tijdens het inspelen kwam Pinkeltje Krajicek keurig vlak voor het beginnen van de wedstrijd binnen lopen, zoals we hem kennen. Een korte speech en dan is het tijd om te beginnen. Willy als ballenwipper, Rikus en Tinus op de lopers, Ev en Bonus op de midden (ja u hoort het, Bonus heeft de basisplaats van Prittje afgesnoept vandaag), Konis op de dia, en Nelis achterin. En als 7e man achter het veld had Lars zijn rol genomen als fanatiek supporter.

Eerste set, tja.. we trokken het score verloop door zoals in Rhenen, slechter dan dat zelfs.. We kwamen snel ver achter en kregen de pass, blokkering en aanval niet lekker onder controle. De Rode mannen komen deze set niet hoger dan 13 punten.

Snel vergeten en door naar de 2e set. Hier ging het al snel beter maar komen de mannen op alle fronten net een beetje tekort, waardoor de winst weer naar de uitploeg gaat. 20-25 voor Scylla.

De 3e set wisselt Pinkeltje Daantje erin voor Konis, in de hoop dat het passend/verdedigend iets sterker wordt. En dat lijkt te werken, het is een spannende set en het loopt gelijk op. De thuisploeg weet in het slot van deze set de minste fouten te maken en trekt aan het langste eind. We winnen hem met 25-21.

De sfeer was terug en het team en de mannen konden de overwinning nog ruiken, dus snel beginnen aan de vierde set. Het gaat weer gelijk op en het is weer spannend tot het eind. Helaas maken de mannen uit Nunspeet teveel eigen fouten in het slot van de set, waardoor de winst naar de ploeg uit Rhenen gaat. Een zuur verlies waar meer ingezeten had.

Gelukkig hebben de mannen een goed medicijn tegen het verlies wat verkrijgbaar is een de kantine in de vorm van een bruine fles. Hier zijn de mannen hier niet vies van en komt dit overeen met een oud gezegde: ‘een pleister op de wond leggen.’ We willen het publiek bedanken voor de support en hopelijk zien we u weer volgende week tegen onze directe concurrent om de 3e plek, Blauw Wit! Tot dan.