Van soepje en sandwich tot een mooie pot volleybal

Zoals in het vorige wedstrijdverslag al werd genoemd, zou de wedstrijd tegen de dames van Zeewolde een spannende pot worden. En ja.. spannend was het zeker. De opdracht was om ons eigen spel te spelen om zo de punten binnen te halen, zodat we nog steeds aan kop blijven.

We begonnen deze zaterdag met een gezellige lunch. Coach Gert zorgde voor een lekker soepje en aan ons de opdracht om een soepkom en lepel mee te nemen. Check, dit hadden we. Wat een heerlijk soepje Gert, bedankt! Ook zorgde iedereen voor een zelfgemaakte sandwich die in stukjes werd gesneden, zodat het ruilen kon beginnen. Na de lunch en het aanmoedigen bij dames 2 was het toch eindelijk zover en konden we ons klaarmaken voor onze eigen wedstrijd. Nog even een peptalk in de kleedkamer en fanatiek beginnen met de warming-up.

De eerste twee sets leken erg op elkaar. Beide teams zorgen ervoor dat ze het elkaar lastig maken tot een stand bij de 20. In beide sets zorgt Miranda voor een sterke service waar de dames aan de overkant geen antwoord op hadden. De 1e  set pakken we met 25-22 en de 2e set met 25-23. Yes, 2 punten binnen en op naar de volgende, oh zo belangrijke, 3e set.

Oei, die 3e set.. die verliep niet zoals we dat in gedachten hadden. De dames van Zeewolde namen het heft in handen en hadden de regie in het spel. Wij kwamen niet meer tot scoren. Aanvallend kwamen we moeilijk langs of door het blok en als we er dan langs sloegen, dan zaten er weer handjes onder. De opdracht was om wel weer goed terug in ons spel te komen, zodat we sterk konden beginnen aan de 4e set. Deze 3e set gaat met een stand van 16-25 naar Zeewolde.

Een puntje laten liggen, maar we wilden er toch echt niet meer dan 1 van maken. Focus dus. Opnieuw beginnen en die set pakken. Nog steeds speelde Zeewolde sterk, maar richting het einde van de set kwamen wij weer goed terug en werd het toch nog weer spannend. Gelijke stand van 24-24 en helaas valt die de kant op van Zeewolde. Een setstand van 2-2 en dus een vijfde setter.

Een leuke spannende wedstrijd, maar die vijfde set moest voor ons zijn. Belangrijk dat we blijven aanvallen en niet alles gaan prikken. Door een sterke service en een sterke aanval aan onze kant, komen we al snel met een grote voorsprong. We hebben er lang (heel lang!) over gedaan om het laatste punt binnen te slepen, maar wat voelde die goed! Uiteindelijke werd het 15-11 in de laatste set. Een leuke pot volleybal met een 3-2 winst. Nog steeds aan kop en dit willen we graag zo houden.

Thanks voor alle support zaterdag! De volgende wedstrijd spelen we om 18.30 uur tegen SDS DS 1 in Voorthuizen. Mocht je je vervelen op deze zaterdagavond, wees welkom en kom ons aanmoedigen! Tot dan!