Sterretjes kijken in Nunspeet

Het is zaterdag 20 februari, op het menu staat Powervoll heren 2. Volgens de prognoses van de Nevobo wordt het 3-1 voor Hellas, de bond bleek het weer eens bij het verkeerde eind te hebben. De gasten uit Ermelo zouden al snel sterretjes zien in Nunspeet.

Met een wat krappe selectie vanwege slecht geplande vakanties Bönus & Könis en werkende lieden Lärs & Arjän moesten we het met zeven man doen. Wilbert is gelukkig weer hersteld na een aantal weken blessureleed en heeft er vertrouwen in dat hij kan spelen. Van jongens A zitten Maarten en Marnix op de bank om in te vallen, mochten er mensen in tweeën breken. Met de A’tjes erbij hebben we dan nog negen mannen die klaar zijn voor de strijd.

We beginnen met een opstelling waarmee we de wedstrijd in principe moeten kunnen uitspelen. Wilbert start in de basis als spelverdeler, hij laat zich voorzien van mooie passjes door Sannie op de libero en Tinus en Rikus op de lopers positie. Op midden moeten we het doen met de Eeuwige Veeg en Pritt, Daantje maakt de selectie compleet op de diagonaal. We beginnen goed en al snel vliegen de ballen om de oren bij de gasten uit Ermelo, niks ten nadele maar het ging af en toe gewoon erg hard. Deze lijn werd in de tweede set ook doorgetrokken. Met als resultaat een 2-0 voorsprong (25-13, 25-14) het gaat weer lekker.

In de derde set sluipt het monster van gemakzucht het veld in, we vliegen niet meer achter iedere bal aan en af en toe vliegt er een bal tegen de muur in plaats van binnen de lijnen. Ook in de vierde set lukt het ons niet om de concentratie volledig terug te halen. Toch raken we niet in de problemen (25-19, 25-20) en wordt er vrij eenvoudig met 4-0 gewonnen van de nummer drie in de competitie.

De supporters worden na afloop bedankt voor hun komst en ondersteuning. Speciale dank gaat dit keer uit naar Maarten en Marnix die op de bank hebben gezeten, speeltijd zat er niet in maar dat gaat zeker nog wel een keer komen.

Na afloop wordt de overwinning gevierd in de kantine met een drankje en een compleet gefrituurde menukaart. Als afsluiter oefenen we alvast met het afsteken van vuurwerk met behulp van wat verdwaalde sterretjes. De sterretjes doen het prima, we gaan uiteraard nog even verder kijken naar de alternatieven.

De volgende wedstrijd is opnieuw in Nunspeet, op zaterdag 5 maart spelen we om 16.00 uur tegen Surf H3. Het team uit Hoevelaken staat momenteel op de tiende plaats in de competitie. We hopen weer te mogen rekenen op uw support tijdens deze wedstrijd.