Surf H1 naar de haaien en beenham als toetje

8 dagen na de kraker tussen de nummer 1 en de nummer 2 in onze poule, oftewel de nummer 1 in de poule op dat moment, aka VV Hellas aka De Lange Mannen uit Nunspeet tegen de nummer 2 van de poule op dat moment aka “de nummer 1 in onzinnig ouwehoeren” en aka “inmiddels ook de nummer 1 van de poule”.
Daar zullen we het maar niet meer over hebben, dat is inmiddels genoegzaam besproken, daarom hebben we wel wat recht te zetten in deze wedstrijd, dit is immers de 2e klassieker van dit seizoen voor de kerst, namelijk de nummer 2 van de poule (wij dus na vorige week) tegen de nummer 3 van de poule, de heren uit hoevelaken (A28 afrit 8 Amersfoort, toch Pritt?)

We zeggen de nummer 3 van de poule, maar met minder wedstrijden gespeeld staan ze eigenlijk gelijk met de nummers 1 en 2. Op papier gelijkwaardig en belangrijk om de punten in Nunspeet te houden, belangrijk om het jaar positief af te sluiten en aansluiting met Harderwijk te behouden.

De dames 2 zagen de noodzaak om hun wedstrijd te beslissen in 5 sets en ruim 2 uur spelen. Dames 1 maakte nog wat goed om Alterno onverrichter zaken naar huis te sturen binnen 1,5 uur. Toch begonnen we wat later dan gepland, maar rond 16:50 begon de wedstrijd tegen Surf. Iedereen is zich bewust van het puntenbelang, maar met het inspelen en inslaan mist onze gladiator Rikus scherpte, focus en inzet. Op de automatische piloot gaan we het niet halen was het devies en daarmee werd de opstelling voor de eerste set bepaald; We beginnen als normaal, maar vanwege uiterst indrukwekkend trainings- en wedstrijd resultaat begint Pritt op de midden in plaats van Bonus.
Willy aan serve, dit staat garant voor een vroege voorsprong door servicedruk en dat geldt ook voor deze pot, al snel pakken we een voorsprongetje. De rest van de pot gaat redelijk gelijk op maar De Lange Mannen houden de set onder controle en wordt gewonnen met 25-22.

De 2e set starten we in een volledig nieuwe opstelling; Spelverdeling wordt verzorgd door Wilma, Martina en Larissa op de passer loper plek. Simone en Jormanda staan op de midden, “Karin Könis” en Sandra is onze vertrouwde libero….

Wat begon als een herenwedstrijd met een solide voorsprong voor, wat in de eerste set nog door kon gaan als, De Lange Mannen (20-13 voor en later 23-17 voorsprong) sloeg volledig om en de heren tenues werden fictief ingeruild voor te strakke broekjes met uitgerekte “De Boer” logo’s, gejammer en gemekker in het veld. Veel te lange rally’s en niet het krachtig afmaak vermogen wat onmisbaar is in de top van de 1e klasse. We zagen de druifjes, mandarijntjes en fruitsalades al staan op de bank voor in de time outs, het Heren 1 liet nog maar zeer matig dames volleybal zien.
Surf anticipeerde hier goed op, begon meer te ouwehoeren en als een stelletje trutjes lieten we ons aan de kant zetten in, tot nu toe, de langste set van dit seizoen; 28-30 voor de heren van Surf.

Rikus zet de boel goed op scherp en met een wake up speech wordt het stelletje ongeregeld weer in het gareel getrapt, daar zijn we mannen voor! Incasseren! Accepteren! En dan…. Uitdelen!
Natuurlijk begint Surf de 3e set met vertrouwen en dat laten ze zien ook. Maar we komen echter wel weer voor, maar krijgen steeds een kleine serie tegen waardoor het de hele set meer dan spannend blijft. Halverwege mag Pritt uitrusten en mag Bonus nog wat samba volleybal laten zien. Het blijft gelijk op gaan, maar het slotakkoord is voor ons. Surf is grimmig en teleurgesteld in hun eigen fouten, ook de coach is zichtbaar aangeslagen en teneergeslagen door het matige presteren van zijn mannen. Deze set is terecht voor de Nunspeters en wordt gewonnen met 26-24.

De 4e set… praten lukt nog wel, maar het volleybal is ver te zoeken bij de Hoevelakenaars, ze zien het niet meer zitten en als het langzaam indaalt dat hun prestaties niet meer omhoog gaan, dan nog maar een beetje zeuren en drammen naar alles er om heen. Het is natuurlijk niet chique om de verantwoordelijkheid bij jezelf te zoeken, dat snappen we allemaal. Terechte uitslag van deze set; 25-14 voor de mannen uit Nunspeet.

Volle tribunes hebben zeker geholpen aan dit resultaat, in Harderwijk mocht het niet baten, maar dat is in deze wedstrijd dubbel en dwars goed gemaakt. Geen punten verloren of ingelopen op Harderwijk, zij hebben eveneens 3-1 gewonnen. Maar we hebben wel onze 2e positie zekerder gesteld door Surf niet te laten inlopen op de nummers 1 en 2 in deze poule.
Aansluitend lekkere beenham en broodjes hamburger, een drukbezochte Bingo, maar daarom zeker niet minder gezellig!

Toeschouwers en supporters, bedankt voor de aanwezigheid! We gaan kerstvakantie vieren en op 7 januari ontvangen we om 14:30 Elite Dynamo (promotieklasse) voor de bekerwedstrijd. Dynamo Apeldoorn? Neede heren 1 uit Neede…
De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 14 januari om 16:30 tegen de heren uit Renswoude. Hopelijk allemaal tot de volgende keer! Dan maken wij er weer een mooi potje van!