Ups and downs

Op zaterdag 27 januari gaat Hellas Heren 1 de strijd aan met de mannen van Reflex H1. Op Rikus en Pinkeltje na is iedereen op tijd aanwezig dus we kunnen lekker een bakkie doen. Terwijl wij aan de koffie zitten en ons afvragen hoe het met de nieuwe inspeelshirts staat staat dames 1 VZK de grond in staat te meppen. Sannie kan vandaag helaas niet spelen vanwege een blessure maar gelukkig hebben stand-in-libero a.k.a. Tientje-Tinus die het shirt van Sannie zal dragen en de verdediging gaat aanvoeren. Pinkeltje komt zoals inmiddels vertrouwd op de slippertjes binnen en dan is het tijd om te starten met de wedstrijd.

We starten in een klassieke opstelling met de gebroeders Niebeek als paashaasjes, en Tinus als stand-in-libero, Könis op de dia, Willy als ballenwipper en de Beelen-bro’s op midden. Pinkeltje voert de bank aan ondersteund door Sannie, Bonus en Daantje.

We starten niet onaardig, wel af en toe wat slordigheden maar al met al is het spel goed. Eenmaal boven de 20 lukt het om de tegenstander goed onder druk te krijgen met de service. Dit resulteert in een 25-21 overwinning en dat is natuurlijk nooit verkeerd.

In de tweede set starten we ongewijzigd, want ja als je wint dan verander je niets. De set start niet al te best en al snel lopen we achter de feiten aan. Blokkerend maken we te weinig punten en het lukt ons niet meer om de tegenstander onder druk te krijgen met de service. Uiteindelijk verliezen we de set terecht omdat we ons niveau gewoon niet halen. In de derde set komt Daantje er op de dia in voor Könis en gaan we de strijd weer aan. Opnieuw een rommelige set waar het alle kanten op gaat. Uiteindelijk komen we net te kort om de set binnen te halen maar de strijdlust is hervonden.

In de vierde set wordt de tegenstand goed onder druk gezet met de service en ook het blok doet van tijd tot tijd waar het voor bedacht is. Als alle puzzelstukjes dan op zijn plaats vallen dan groeit het zelfvertrouwen snel. We halen ons niveau en laten zien dat we een behoorlijk potje kunnen ballen. De set wordt uiteindelijk vrij vlot gewonnen met 25-18.

Een vijfsetter in eigen huis het is niet onze favoriete hobby maar ja als je hem dan toch moet spelen dan spelen we hem om te winnen! We starten de set zoals we de vierde zijn geëindigd met servicedruk, behoorlijke blokkering en lekkere aanvallen. We pakken snel een voorsprong en dan lijkt het ineens snel gebeurd te zijn met Reflex. Helaas is niets minder waar, door onze grote voorsprong verlapt de focus en begon Reflex in te lopen. Zo soepel als het ging aan het begin van de vijfde set, zo zit het nu tegen en hebben we te veel kansen nodig om te scoren of maken we onnodige fouten. We verliezen de set helaas met 12-15 en daarmee ook de wedstrijd.

Een teleurstellend resultaat maar de credits mogen ook naar Reflex die een goeie pot heeft neergezet en dat met 7 man waarvan 1 libero. Gelukkig is er dan nog een afsluitende set in de kantine. Na de nodige drankjes denkt Reflex dat ze ook hier de baas zijn, maar daarvoor moeten ze toch echt nog een tijdje in training. Een mooie avond met strijd, gezelligheid en voldoende stof om over na te denken voordat we volgende week de strijd aangaan met NVC H1 in Nijkerk. De wedstrijd start om 17.00uur en we kunnen de steun van onze trouwe supporters goed gebruiken tijdens deze wedstrijd. Graag tot dan!