Vrijdagavond uit in Harderwijk met Dames 1

Een wedstrijd op vrijdagavond om 21:00u; onze lievelings. We staan er ondertussen een beetje om bekend dat een wedstrijd spelen op een andere dag dan zaterdag niet helemáál ons ding is. Dus toen we onderweg waren naar Harderwijk, waar ze zo gek zijn om zo laat op vrijdagavond te spelen, wisten we al dat we een stapje extra moesten maken deze dag. Zeker omdat we te maken hadden met een aantal niet fitte spelers, dit varieerde van snotterige neuzen, vervelende blessures, getrokken kiezen tot een babybuik. We waren dus niet al te zeker van onze zaak.

De Lange Mannen van heren 1 mochten eerst nog een wedstrijd spelen in Harderwijk. Helaas wisten ze ondanks onze aanmoediging de luidruchtige mannetjes van Harderwijk niet te verslaan en verloren ze met 3-1. Thuis pakken jullie ze mannen! Hellas had dus wat goed te maken in Harderwijk en daar gingen wij voor zorgen…

De eerste set moesten we al flink aan de bak, VVH nam een flinke voorsprong aan het begin van de set, maar gelukkig wisten we met onze lastige service de verdediging aan de overkant gek te maken en liepen we op ze in en uiteindelijk namen we de voorsprong over. Oké we zijn wakker! Intussen hadden de Lange Mannen plaats genomen op de tribune en met een biertje in de hand wisten ze ons toch klappend en lallend aan te moedigen (thanks!) (graag gedaan!). Tot het laatste moment was deze set spannend, maar we sleepten ‘m uiteindelijk binnen met 25-23.
De tweede set overheersten we en konden we lekker ons eigen spel spelen. Het begin moesten we even goed opletten of VVH onze puntjes niet vergat te geven op het scorebord (nogmaals bedankt heren op de tribune voor de oplettendheid). Maar ondanks dat en dat we de laatste punten van de set moesten spelen met een scheef net (iemand van ons het presteerde het om het net bijna aan gort te slaan), neemt dit niet weg dat we de set met 25-10 wonnen.
Ook het begin van de derde set konden we ons spel doorzetten en wisten we vrij gemakkelijk op een dikke voorsprong te komen, maar daar schuilt dan tegelijkertijd ook het gevaar in. Aan het eind van de set lieten we VVH veel te ver terugkomen; een voorsprong van een punt of 10 werd door onze fouten en een aantal goede servicebeurten van VVH drastisch verkleind. We deden veel te lang over het scoren van de laatste 3 punten, waardoor zij wisten terug te komen in de set. We kregen het al helemaal benauwd toen VVH hun 21e punt scoorde in de set en wij er nog steeds twee moesten maken. Maar koppies koel houden en de laatste punten vielen dan ook onze kant op. 25-21 werd uiteindelijk de uitslag in ons voordeel.
De vierde set waren we op, overal werden foutjes gemaakt, we maakten het niet af aan het net, VVH begon te prikken, we waren niet meer scherp genoeg om de vierde set ook te winnen en 5 punten mee naar huis te nemen. Met 3-1 hebben we als nog gewonnen, maar wat is het toch vreselijk irritant om de laatste set te verliezen.

Met 4 punten op zak zijn we in de kantine nog gaan napraten en kwamen we tot de conclusie dat we hier tevreden mee mochten zijn. Hadden we vooraf een 3-1 overwinning aangeboden gekregen, dan hadden we getekend.
Iedereen was moe en ging naar op huis, op vier vrolijke vreetzakjes na die zichzelf nog even tegoed deden aan kapsalons met kaas en liedjes zongen van Kinderen voor Kinderen. Om de volgende ochtend wakker te worden met een wijsje in ons hoofd.

Zaterdag 17 december gaan we fris & fruitig gewoon weer voor een 4-0 overwinning om dan in ieder geval als tweede de winterstop in te gaan. ’s Avonds is het Deutsche feestje, dus dan kunnen jullie natuurlijk net zo goed wat eerder komen om ons aan te moedigen. We spelen om 14:30 tegen VV Alterno in ons eigen zaaltje de Feithenhof.
Auf Wiedersehen!