VZK – Hellas H1

Op zaterdag 28 september is het weer zover, een nieuw seizoen voor de lange mannen uit Nunspeet gaat van start! Na een lange zomer komen de mannen weer uitgerust bij elkaar om er samen weer een mooi seizoen van te maken. Bijna allemaal dan, We moeten het vanaf nu zonder EV doen die de stap naar EVV gemaakt heeft om het een niveautje hoger te proberen. Wat betekend dat Bonus en Pritt aan de bak moeten dit seizoen. De knieën van Rikus zijn er ook niet beter op geworden en Daantje vond dat we wel genoeg wisselspelers hadden en besloot een rondje te mountainbiken. Een goed begin is het halve werk, en dat mogen de mannen laten zien tegen de eerste tegenstander dit seizoen genaamd VZK in Wezep.

Ted heeft ook wat lichte mankementen aan het begin van dit seizoen maar is APK genoeg voor de rit naar Wezep. Gelukkig zijn de mannen bekend genoeg in deze hal om de warme bak rioolwater te vermijden en een lekker sportdrankje te bestellen. Omkleden, warmspelen en klaar om te beginnen aan de eerste pot. De opstelling was niet moeilijk vandaag. Aangezien Rikus vandaag de coachende taken op zich nam, waren er precies genoeg spelers om te het veld te vullen. Alleen in het geval van botbreuken was Rikus bereid om in te vallen. De mannen die het dus moeten doen zijn Willy op de spel, Lars en Tinus als lopers, Bonus en Pritty op midden, Konis dia en tot slot Nelis onze libero. We beginnen niet al te best. Doen wel dingen goed maar maken vooral veel eigen fouten. De eerste set lopen we daardoor eigenlijk achter de feiten aan en komen niet eens in de buurt van set winst. Met 25-16 wint VZK de eerste set. De tweede set moest beter. We beginnen de tweede set aardig en lopen gelijk op met VZK, totdat we net over de 10 waren. We zijn weer slordig en VZK maakte daar dankbaar gebruik van. De set gaat weer naar VZK met 25-17.

We zijn natuurlijk niet helemaal naar Wezep gekomen om met lege handen naar huis te gaan. De derde set ging gelukkig een stuk beter en we kwamen mee met VZK. Rond de 20 liep het erg gelijk op, dit is het moment om een set te pakken. Gelukkig was Rob de Bie om ons wat punten cadeau te geven aan het einde van de set en we winnen hem met 22-25! Iedereen was gemotiveerd om dit vol te houden en de volgende set er ook uit te slepen. Helaas lukt dit niet en gebeurde er hetzelfde als in de eerste 2 sets, en verliezen hem met 25-19. Balen, maar naast de vele fouten van ons hebben we ook goed spel gezien.

In de kantine aangekomen kunnen we welgeteld 2 biertjes drinken voor we moeten douchen en de boel er uitgestorven is. Dan moeten we er in Nunspeet maar een goede avond van maken. Even wat eten en drinken bij Marktzicht en tot slot een afzakkertje in de Pool. De mannen mogen donderdagavond alweer aan de bak voor de volgende wedstrijd, Pauwervoll in Ermelo. Waarschijnlijk regent het die avond, dus is het een perfecte avond om een potje volleybal te gaan kijken.