We zijn weer begonnen!

Na een zomer lang zich kampioen te mogen noemen van de promotieklasse stond afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd voor de lange mannen uit Nunspeet op het programma.De mannen van Hellas H1 hadden een goede voorbereiding gedraaid. Een zwaar bevochte oefenwedstrijd en een zware 4-kamp in Voorthuizen. Conditioneel zwaar? Nou, zo kan je het ook noemen…

De wedstrijd staat gepland om 18.00 uur maar de dames van D2 krijgen het nog steeds voor elkaar om 5 sets te spelen… Maar rond 17.45 mochten we toch eindelijk het veld op. Bij de warming-up werd gelijk duidelijk dat H1 scherp was en zin had om een potje te volleyballen.
De start opstelling bestond uit de volgende mannen: Willy op de spelverdeler positie, gebroeders Niebeek op pass loper positie, Könis als diagonaal, Bonus en EV op het midden en Tinus was de libero. Wissels waren Daantje (die de nachten ervoor het nachtleven van Praag had beoordeeld) en Pritt (had afgelopen week de blafhoest). Afwezig was onze nieuwe libero Niels (goed begin is het halve werk).
Over de eerste twee sets kunnen we kort zijn: Hellas speelde scherp, serveerde strak, passend brachten we alles bij Willy, verdedigend hadden we veel en aanvallend oppermachtig. Hellas maakte eigenlijk geen fouten en de setstanden zeggen genoeg 25-16 en 25-8.
Pas in de 3de set maakte Hellas voor het eerst in de wedstrijd zijn side-out niet! Paniek? Nee hoor, tandje erbij en de set werd gewonnen met 25-19.
De 4de set kwam Pritt er in voor Bonus om op het midden te spelen. Ging de vorige sets te makkelijk? Kwam Aetos in zijn spelletje? Speelde Pritt? Wat het was weten we niet, maar de laatste set ging gelijk op. Na 2 time outs van coach Pinkeltje kreeg Hellas het weer op de rit en werd uiteindelijke ook de 4de set gewonnen met een setstand van 25-22.
Met 5 punten in de broekzak gingen we naar de kantine om de overwinning konden vieren. Bier op de bar, muziek aan en lol maken. Helaas dacht de beheerder hier anders over want die had opdracht om de deur dicht te doen om 20.30… Dan maar met z’n allen eten en een biertje drinken bij marktzicht.
Na een paar biertjes op gingen we met een voldaan gevoel naar huis en bed met de gedachte…
WIJ STAAN BOVENAAN
Want winnen went nooit!!
Tot slot willen we alle supporters bedanken voor hun komst. We hopen jullie ook de volgende wedstrijd, op zaterdag 29 september om 15.00uur in Doorwerth, weer te zien!
Groeten,
Heren 1

About Author