Wedstrijdverslag E.V.V. Dames 2 – Hellas Dames 1

Om 18.15 uur verzamelden wij bij de sporthal de Feitenhof om te vertrekken naar Elburg voor de wedstrijd tegen E.V.V. dames 3. De wedstrijd stond gepland om 19.15 uur, maar we begonnen uiteraard met de warming-up om de spieren los te werken en ons voor te bereiden op de wedstrijd. Onder andere de welbekende ‘spiderman’ ontbrak niet! De warming-up werd afgesloten met een paar ballen inslaan.

Voordat de wedstrijd begon, gaf Jan-Remko aan, dat we vooral met plezier moesten spelen en de servicedruk hoog moesten houden. Iedereen begon fris en gemotiveerd aan de 1e set, we hadden er zin in zo gezegd!

De 1e set verliep eerst nog ietwat gespannen maar even later ging het soepeler. De verdediging haperde zo nu en dan en de servicedruk was nog niet optimaal maar uiteindelijk wisten we de set met 25-15 winnend af te sluiten. De 2e set was een lastige set voor ons, doordat er veel ‘rommelige’ ballen over het net kwamen die wij niet altijd even goed opvingen. Ook de pass kwam niet altijd aan, waardoor het moeilijk was om de aanvallers goed te bereiken. Echter, de servicedruk verbeterde en de buiten- en middenaanvallen kwamen goed uit de verf. Ook zo wisten we in deze set de winst te pakken met een stand van 25-21.

De 3e set verliep soepel, vooral via de buitenaanval wisten we veel te scoren en we voelden aan dat we de wedstrijd naar ons toe konden trekken. Deze set wisten we te winnen met een stand van 25-16. De 4e set begon met een goede serviceserie van Marinka, dit resulteerde in een flinke voorsprong en een goeie flow. De aanval liep vooral via buiten en zo wisten we de tegenstander relatief snel te verslaan. We wonnen de 4e set overtuigend met als eindstand 25-10.

Al met al was het een leuke, sportieve avond waarbij we met een voldaan gevoel huiswaarts keerde.

Onze volgende wedstrijd is op 28 november om 16.00 uur in Nunspeet in de Feitenhof. Wees allen welkom om ons aan te moedigen!