Wedstrijdverslag: EVV H2 – Hellas Heren 1!

Zo, de kop is eraf.

Onze eerste wedstrijd is meteen een uitwedstrijd naar het hol van de leeuw, namelijk de derby in en tegen Elburg. We verzamelen mooi op tijd bij de sporthal, want vandaag is natuurlijk ook de eerste echte test voor onze prachtige teambus. Iedereen lijkt er zin in te hebben en we zijn allemaal vroeg bij de sporthal, behalve onze buschauffeur voor de heenweg, Bonus die voor de eerste, en zeker niet de laatste, euro’s van de middag zorgt door 5 minuten te laat te komen.

Met Bonus erbij zijn we dus compleet en met piepende banden en de sirene aan gaan we richting Elburg. Het duurt niet lang of onze eigen dj Tinus laat de hitjes door de bus schallen. Ondanks de beperkte ruimte wordt er fanatiek meegezongen en bewogen met de muziek. Vol energie komen we dan ook bij ’t Huiken aan en na een kopje koffie gaan we richting het veld.  Onze spelverdeler Willy geniet vandaag en volgende week van een welverdiende vakantie. Onze aanvragen om de 2 wedstrijden die hij mist, te verzetten, zijn helaas beide afgewezen. Daarom is vandaag onze alleskunner Rikus de spelverdeler.

Dan gaan we naar de wedstrijd. Zoals al gezegd beginnen we met Rikus als spelverdeler, Könis op de dia, Tinus en Lars als passer/lopers en Bonus en EV op het midden. Sannie is natuurlijk onze libero. Over de 1ste set kunnen we kort zijn, dit was gewoon kut. Deze verliezen we met 25-17. Het spel is matig, maar waar we vooral ontevreden over zijn, is dat we niet genoeg voor elkaar werken.

Gelukkig pakken we het vanaf de 2de set beter op. Pritt komt erin voor Bonus en verder blijft iedereen staan. Ons spel wordt wat beter, we maken wat minder fouten en beginnen meer te scoren. Ook beginnen we voor elkaar te werken en vallen er minder ballen op de grond. Set 2 wordt dan ook gewonnen met 25-15.

In set 3 gaan we op dezelfde voet verder. Bij een comfortabele stand op ongeveer de helft van de set, komt Daantje erin voor Könis. Waar Daantje eerst nog wel eens zijn eerste balcontact tegen een muurtje zag aanvliegen, ramde hij hem vandaag vakkundig binnen. Deze set hebben de Elburgers nog minder te vertellen dan in de 2de set, het wordt 25-12.

Set 4 beginnen we in de opstelling zoals we set 3 zijn geëindigd. Op een gegeven moment komt Bonus er nog even in voor Pritt. Ook deze set komen we niet in de problemen. Nog wel even speciale aandacht voor een mooie actie van Lars, die op matchpoint een snoepje vol in het net poeft. Hier zal hij dit seizoen nog wel eens aan worden herinnerd. Nadat we zijn bijgekomen van het lachen, pakken we uiteindelijk ook deze set en wel met 25-19.

Zo, 4 punten in de tas en op naar de kantine. Hier werd geprobeerd onze recordrekening uit Lelystad te overtreffen. Dit lukte uiteindelijk niet, maar er zijn wel flink wat biertjes en snacks doorheen gegaan. 2 uurtjes en flink wat Pokemon later, zijn we toch ook nog maar even gaan douchen. De meezingers van onze vrienden Django en John deden het weer erg goed. Ook werden er een aantal video’s voor onze privécollectie en een aantal selfies voor onze vrouwelijke fans gemaakt, waarvan er eentje is bijgevoegd, geniet ervan!

Voor de terugweg had Sannie zich aangeboden als BOB. Na een rondje door Nunspeet, waar we lachend werden nagekeken, komen we weer veilig aan bij de sporthal. Onderweg kwamen we ook nog eens een Grimer tegen, dus voor ons als volleyballers en Pokemon trainers een mooie dag.

We willen iedereen bedanken die naar Elburg is gekomen om ons aan te moedigen. Het is misschien een beetje teveel gevraagd om jullie te vragen om volgende week weer te komen. Volgende week spelen namelijk een uitwedstrijd in Renswoude en wel om 18.30. Als je toch zin hebt om een stukje te crossen, ben je natuurlijk van harte uitgenodigd!