Wedstrijdverslag H1 vs. Dynamo – 23-11-2019

Welk Dynamo komen we tegen?

Het is 23 november het is koud buiten en de lange mannen uit Nunspeet zitten in de kantine rustig een lekker warme kop koffie te drinken. Daantje en Lars mogen eerst hun coachskills laten zien op veld 2 bij onze Dames 2 kijken of er dit keer op tijd begonnen kon worden. De klok slaat 16:15 tijd om de kleedkamer maar is op te zoeken, het tenue weer aan te trekken en klaar te maken voor de strijd. De dames maakte er dit keer geen vijfsetter van dus we konden mooi op tijd beginnen onder de mooie afspeellijst van Pritt (deze moeten we echt aanpassen, beter voor iedereen). Warm lopen, inslaan en serveren en gaan met die banaan. De woorden van de coach waren duidelijk 5 punten overhouden aan deze wedstrijd tegen zijn oude werkgever.

Set 1 beginnen we met onze vertrouwde opstelling: Willy als ballenwipper, Bonus en pritt op het midden, Könis op de diagonaal, Lars en Tinus als passenlopers en Nelis mag weer het achterveld de baas spelen. In deze set gebeurt een hoop veel fouten maar ook een paar mooie blokjes het lijkt wel alsof Dynamo H5 een gewaagde tegenstander is voor de lange mannen uit Nunspeet. Het niveau in de eerste set is niet al te beste na een time out over en weer trekken we de set gelukkig wel naar onze kant met 26-24

Set 2 gaat beginnen wat vast staat is meer servicedruk en minder eigen fouten, want onze coach houd ook even wat statistieken bij van de 24 punten die hun hadden waren het 15 eigen fouten. Deze stats zeggen genoeg en we moeten ervoor zorgen dat we deze naar beneden brengen. We beginnen met dezelfde opstelling als in de eerste set. Deze set brengen we inderdaad onze eigen fouten wat meer naar beneden en geven we meer servicedruk hierdoor kan de tegenstander hun sterke middenman wat minder gebruiken en hoeft onze beste blokkeerder pritt gelukkig niet te blokkeren op het midden. Na mooie punten te scoren vanuit onze kant winnen we deze set met 25-18.

Even een slokje water en op adem komen en naar de inspirerende woorden van de coach luisteren. 3 set zo doorgaan als we de 2de set afsluiten de mannen uit Apeldoorn geen kans geven om in hun ritme te komen. We beginnen met dezelfde opstelling en mogen weer de eerste bal ontvangen. Na een hoop lange rally’s in deze set kunnen we stellen dat we vrij degelijk volleybal laten zien iedereen scoort zijn  punten en achterin gaan een hoop ballen van de vloer waardoor we tot goeie score kunnen komen. Deze set wordt er nog gewisseld Rikus komt erin voor Willy voor het blok. Alleen het terug wisselen ging de 2de scheids allemaal wat te snel en maande Rikus tot kalmte met het wisselen. Na een goeie 3e set word deze gewonnen met 25-15.

Set 4 lijkt erg op de 3e set zelfde opstelling en zelfde spel. Alleen nu begint echt iedereen te scoren waar normaal Willy het scoren aan ons overlaat, tipt hij nu ook een puntje binnen en blokt hij hun passenlopen genadeloos af. Deze set zie je dat een aantal spelers van Dynamo de hoop hebben opgegeven tegen een sterk volleyballende Hellas. De 4de set wordt gewonnen met 25-14. Op naar de kantine om wat te eten en wat lekker biertjes te drinken want die hebben we wel verdient met 5 punten op zak.

Onze volgende wedstrijd is AS vrijdag 29-11 uit tegen VVH H2 om 19:00. Dit belooft weer een mooi potje te worden tegen onze vrienden uit Harderwijk komt allen kijken in de Sijpel.