Wedstrijdverslag H1 vs. Dynamo H4

Na een dag bijkomen van het spectaculaire bekerduel van afgelopen donderdag mochten we weer onze schoenen uit de kast trekken voor een potje tegen het 4e SV Dynamo. De vorige keer dat we tegen hun mochten aantreden eindigde de wedstrijd in een 4-0 overwinning. We weten dus wat voor vlees we in de kuip hebben en met het spel dat we donderdag hebben laten zien waren we klaar voor de 1e competitie wedstrijd van dit jaar.

Nadat dames 1 een nette 3-1 overwinning had geboekt op hun concurrent Libero99 konden zij het veld verlaten en plaats maken voor de lange mannen. Tinus zou later in de wedstrijd aansluiten i.v.m. werkomstandigheden, Bonus had andere verplichtingen en voor de rest was iedereen aanwezig om een lekker potje te ballen. Nog eventjes verbinding maken met de boombox gevolgd door een speech van Pinkeltje (doorgaan waar we donderdag zijn gebleven) en de warming-up kon beginnen.
Aan het inslaan te zien konden we al wel aflezen dat we de punten niet cadeau zouden gaan krijgen, we zullen voor ieder punt moeten willen knokken om er een overwinning uit te slepen.
We beginnen als volgt; Willy als spelverdeler, Daantje mocht de plek overnemen van Pritt samen met EV, gebroeders Niebeek als passer/lopers, Könis op de diagonaal en Sannie mocht de stofzuiger weer uit de kast trekken.
De 1e en 2e set begonnen beide moeizaam, we hadden niet het niveau te pakken die we donderdag hebben laten zien en mede hierdoor kon de tegenstander makkelijk mee ballen. Door een aantal slordige fouten vanuit onze kant en ballen die we niet af konden maken hebben we het ons in de 1e en 2e set onnodig moeilijk gemaakt. Uiteindelijk valt de bal op een aantal juiste momenten aan de kant van de tegenstander op de grond waardoor wij de 1e set (25-23) en 2e set (25-22) in ons voordeel af kunnen sluiten. We weten nu hoe ze slaan en wat hun plan is, tijd om die gasten de laatste 2e sets met de grond gelijk te maken.
Na een aantal wissels zijn we set 3 en 4 ingegaan. De punten die in de rust zijn aangehaald hebben we meegenomen en dat was terug te zien in ons spel. We begonnen makkelijker te volleyballen en er werden meer ballen van de grond gehaald. De blokkering was eindelijk op orde en na een tig van wissels aan de overkant wist de tegenstander zich ook geen raad meer. Het was gespeeld, ze kwamen er niet meer doorheen. Wij hadden de pass op orde en konden vrijuit volleyballen. Zo sloten wij dan ook set 3 en 4 met een ruime marge in ons voordeel af en konden we de eerste 5 punten er weer bij op schrijven. Zo staan wij nu 9 punten lost van de huidige nummer 2 (Ormi) met 1 wedstrijd meer gespeeld.
Daar waar we aan het einde van afgelopen jaar juist steken hebben laten vallen kunnen we met een tevreden gevoel zeggen dat we het nieuwe jaar goed zijn begonnen. Vasthouden en op naar volgende week vrijdag voor een zinderende pot tegen het 2e van Auto van Oort/Rebelle in Dieren dat om 19.45 gepland staat. Voor de vaste supporters (mocht je het er voor over hebben om een uur te karren) tot dan!