Wedstrijdverslag Hellas Dames 1 – Surf Dames 1

Zaterdag 28 november zou een dag van dubbelfeest moeten worden, maar helaas zorgde Surf Dames 1 ervoor dat één van die feestjes in het water viel. We verloren (onnodig) met 3-2. Het liefst vertel ik nu gelijk over het spetterende feest ter ere van de Grote Clubactie dat ’s avonds na de wedstrijden werd gevierd. Maar wat moet dat moet, dus laten we toch maar eerst even stilstaan bij de wedstrijd.

We begonnen lekker op tijd met inlopen en onze circuskunstjes, die ondertussen zeer berucht zijn in vele sportzalen in Gelderland en omstreken. Ondertussen dook er een team op dat tegenover ons begon in te lopen. Wij probeerden ze af te schikken met onze krabbetjes en rupsen, maar deze actie heeft niets geholpen, want daar kwam het daadwerkelijke team van Surf aan waar wij tegen moesten spelen.

In de eerste set bleek al snel dat we aan elkaar gewaagd waren. Halverwege de set kwamen we lekker los in de aanval en zetten we moest Surf aan de bak in de verdediging. Wat ze ook goed lukte. De slotfase van de set wat uitermate spannend, nu moest het gebeuren, nu moesten we laten zien dat we de betere van de twee waren. Dit lukte uiteindelijk waardoor we de eerste set wonnen met 25-22.

Dat gaf goede moed voor de volgende set. Ook deze liep eerst gelijk op, maar helaas konden een aantal Surfers fantastisch serveren, waar wij het in de service op dat moment helaas lieten liggen. Bij de stand van 15-16 werd een Time Out ingelast waarin we werden aangemoedigd door onze coach de servicepass onder controle te krijgen en niet bang te zijn in de aanval. AFMAKEN! Maar helaas, tegen de tijd dat de tweede Time Out werd aangevraagd hadden we nog geen punt gemaakt (15-20). Nu dan! Eindelijk wisten we de lastige service aan te pakken, maar het mocht niet baten, want de volgende goede serveerster stond al weer klaar. De set eindigde in een overtuigende stand van 17-25 voor Surf.

De derde set liepen we achter, maar door een goede servicebeurt van Miranda konden we de set gelijk trekken naar 15-15. Hierna had Surf dan ook niets meer in te brengen. We raasden als een storm over ze heen en konden lekker scoren. De aanvallers van Surf daarentegen begonnen fouten te maken en probeerden op allerlei onmogelijke manieren de bal er overheen te krijgen. We wonnen de set met 25-17.

Het gevoel dat we in de voorgaande punten hadden opgebouwd namen we mee naar de derde set. Dit moesten we wel gaan winnen. Maar we vergaten één ding. Om te winnen moet je scoren. Aan het net nam onze kracht af en Surf kwam als een enorme golf over ons heen met goede servicebeurten en vreselijk prikballen. We hadden werkelijk waar niets in te brengen en het viel stil in het veld. Met een beschamende 25-11 zijn we de vierde set van het veld gespoeld.

Dus voor degene die heeft opgelet… daar komt dan een vijfde set. De eerste van het seizoen. We verloren het met 9-15 en we voelden ons zwaar klote.

We konden even bijkomen met pizza en broodjes pesto, waarna we ons klaar maakten voor het feest ter ere van de Grote Clubactie (en omdat we zin hadden in feest). De mannen van Heren 1 hadden het fantastisch originele thema gekozen “wat je vroeger later wilde worden.” Er verschenen piraten, dokters en andere bijzondere figuren, die de avond weer wat kleur gaven. Het feest ging door tot in de kleine uurtjes. En we hebben de hele nacht niet meer hoeven denken aan de verloren wedstrijd tegen Surf.